Bargalló

Units per Avançar demana la destitució del conseller Bargalló

Transcrivim el comunicat d’Units per Avançar

Inici del curs escolar

Units per Avançar demana la destitució del conseller Bargalló per la seva “nefasta” gestió

El comitè permanent d’Units per Avançar aprova l’informe presentat per la Comissió d’Educació del partit -fruit de consultes i trobades amb agents del sector de l’ensenyament- que subratlla innumerables deficiències greus en l’inici del curs escolar.

Ramon Espadaler: “Bargalló té el trist honor d’haver unit per primer cop a tota la comunitat educativa en contra de la seva gestió”. “Aquest curs no es mereix ni pot acabar amb el Govern actual en el Palau de la Generalitat”.

Units demana a les famílies que atenguin les indicacions del personal sanitari i dels professors, al qui agraeix la seva professionalitat i dedicació.

Amb motiu de l’inici dilluns del curs escolar en un moment molt complex a causa del coronavirus, Units recorda que el conseller d’Educació, Josep Bargalló va dir, textualment, fa uns mesos que en d’aquest curs que iniciarem es passa de “l’emergència sanitària a l’emergència educativa”.

Davant de la nefasta gestió del Conseller, per mala gestió o per omissió (delegant moltes vegades tota la responsabilitat als Equips Directius dels Centres), Units per Avançar demana la seva destitució i creu que és un motiu més perquè el president Quim Torra que li ha atorgat confiança i que, per tant, també n’és coresponsable, convoqui immediatament eleccions al Parlament de Catalunya.

L’emergència educativa no s’ha resolt en absolut, ans el contrari i Units per Avançar vol destacar aquestes greus deficiències de l’inici del curs escolar:

 • Manca de diàleg i de transparència del Govern amb els diferents membres de la Comunitat Educativa, que han generat desconfiança i inseguretat.
 • Falses instruccions que han creat falses il·lusions sobre la flexibilització d’espais, aules i desdoblaments.
 • Engany absolut, amb incerteses i frustració d’esperances, amb les ràtios d’alumnes grup/classe.
 • Planificació escassa i poc racional de plantilles, només mínimament a Primària, i nul·la a ESO, BAT i FP.
 • Insuficient augment en les despeses de funcionament de neteja i desinfecció.
 • Opinions i missatges contradictoris en la flexibilització horària i sobre les classes presencials o no presencials.
 • Prometença falsa de 300.000 ordinadors als alumnes a partir de 3er d’ESO.
 • Il·lusió frustrada sobre la millora de la connectivitat amb moltes famílies que pateixen una bretxa digital i no disposen d’internet.
 • Inexistent debat curricular i resposta davant la nova situació educativa.
 • Manca de resposta ràpida i real sobre els docents vulnerables laboralment.
 • EPI’s insuficients com a mesura sanitària mínima.
 • Manca de política estratègica davant l’educació digital, la gran anomenada competència de futur, però, en canvi, la gran abandonada financerament.
 • política confusa en les “targetes moneder” amb l’angoixa i patiment per a moltes famílies que viuen en situació de pobresa.
 • Escassa preocupació davant el fracàs escolar, agreujat en aquesta nova realitat. Som el país de l’OCDE on podem superar ja el 20% d’abandonament escolar, essent la mitjana de l’11 %.
 • Un no parar de missatges i declaracions confuses que en cap moment donen seguretat ni als equips docents ni als pares i mares.

El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, afirma que “aquesta és la nostra realitat educativa. Això sí, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, té el trist honor d’haver unit a tota la comunitat educativa en contra de la seva gestió. Convindria que s’apliqués ell mateix  allò que ‘necessita millorar’, tot i que, de fet, ha ‘suspès clarament’”.

Aquest curs començarà i serà novament el compromís i la professionalitat dels docents, l’acompanyament de les famílies i l’energia d’infants i joves que de ben segur el superaran. Ara bé, aquest curs no es mereix ni pot acabar amb el Govern actual a Palau de la Generalitat. Calen eleccions com abans millor”-diu Espadaler.

D’altra banda, Units per Avançar demana a les famílies que atenguin les indicacions del personal sanitari i dels professors, als quals agraïm la seva professionalitat i entrega a la feina.

12 de setembre de 2020

Units per Avançar demana la destitució del conseller Bargalló i que el president Quim Torra convoqui immediatament eleccions al Parlament de Catalunya Click To Tweet

Creus que el Govern farà un bon ús dels 140.000 milions d'euros del Fons de Recuperació Europeu?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.