Units per Avançar demana al Govern que assumeixi els costos de les seves decisions i no els traspassi a propietaris i llogaters

Transcrivim el comunicat d’Units per Avançar

Units per Avançar creu que el cost del coronavirus no l’han de pagar ni els propietaris ni els llogaters, sinó el Govern de la Generalitat de Catalunya

Considera  que el decret llei del Govern que intervé el mercat de lloguer genera inseguretat jurídica.

L’executiu català ha de donar ajudes directes al sector i injectar fons per evitar el tancament dels negocis i la conseqüent pèrdua de llocs de treball.

Units per Avançar creu que el decret llei de la Generalitat sobre el mercat de lloguer és clarament intervencionista i genera més inseguretat en un entorn ja prou complex.

Units afirma que la crisi econòmica que comporta la pandèmia fa necessària la negociació entre propietaris i llogaters, però el decret llei no és el camí, ja que ordena i dicta el resultat final d’aquesta negociació, limitant així la mediació i la negociació entre les parts d’una manera taxativa i vulnerant la llibertat jurídica dels contractes privats.

Des d’un punt de vista jurídic, el Decret Llei pot ser absolutament nul, per una banda, per la protecció constitucional de la propietat privada i, per l’altra, perquè no hi ha cap norma que prevegi que el Govern pugui trencar allò que les parts privades hagin establert en un contracte, en aquest cas perfectament regulat per la llei específica d’Arrendaments Urbans amb els principis regulats al Codi Civil.

Units per Avançar creu que el cost del coronavirus no l’han de pagar ni els propietaris ni els llogaters, sinó que el Govern de la Generalitat ha d’assumir les seves responsabilitats i no defugir-les com fa amb el decret llei.

És el Govern de la Generalitat a qui correspon protegir el sector amb ajudes directes i la injecció de fons per evitar que molts negocis hagin de tancar i que es perdin multitud de llocs de treball.

És el Govern de la Generalitat el que ha ordenat el tancament dels bars i dels restaurants i, per tant, és l’executiu català l’organisme que ha d’afrontar els costos de la seva decisió.

Units considera injustificat que es carreguin els costos de les decisions del Govern a propietaris i llogaters, eludint d’aquesta manera la responsabilitat de l’Administració.

Barcelona, 21 d’octubre de 2020

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.