És ben sabut que Jaume Roures és un poder fàctic, i que certament no roman a l’ombra, sinó que és ben conegut. El seu potencial mediàtic a través del conglomerat Mediapro li atorga una posició predominant, que es veu afavorida pel bon tracte dels poders públics a Catalunya i del govern espanyol. Concretament és, de fe,t la màxima autoritat sobre TV3, per sobre del mateix govern de la Generalitat. Hi ha programes complerts com Preguntes Freqüents (FAQS) que responen directament als seus interessos.
Una dimensió específica d’aquesta hegemonia de Jaume Roures es manifesta en el seu enfrontament amb Sandro Rosell que, com és sabut, romangué dos anys en presó provisional per acabar sent finalment absolt, en un cas que des del primer moment resultava difícil d’entendre que existís cap mena de delicte. Sandro Rossell relaciona la seva situació passada amb Jaume Roures i aquest fet ja va donar lloc a polèmiques, precisament amb el programa Preguntes Freqüents.
Ara la qüestió ha tornat a emergir perquè Sandro Rosell va caure de la llista de convidats a aquell programa, fet que ha donat lloc a una polèmica al llarg d’aquesta setmana. El director de TV3, Vicent Sanchís, va justificar en declaracions sobre aquesta situació en els termes següents: “el documental El cas Rosell -que ja va ser motiu de polèmica perquè la versió que es va donar a TV3 no corresponia al metratge total- ja va explicar tots els detalls del cas; sóc jo qui ha de decidir i repartir equilibris i oportunitats perquè ningú no es pugui veure desplaçat perquè altres tenen massa temps en pantalla”. Com es pot veure, Sanchís reconeix plenament que és el director de televisió qui acaba decidint qui assisteix i qui no als diferents programes de la televisió pública, un fet insòlit perquè es pressuposa que cada programa és autònom, té el seu propi responsable i és a ell a qui li correspon la selecció de persones a entrevistar. També va afegir que: “Sandro Rosell ha pogut explicar tot el que li ha passat en el citat reportatge i a Els Matins de Catalunya Ràdio”. Però és evident que la ràdio no és el motiu de polèmica, sinó TV3.
També es motiu de polèmica que el pare Paulino, sacerdot de Soto del Real i responsable de la Fundació Menjador Ave María, beneficiària dels drets d’autor del llibre escrit per Rosell, va declinar anar al programa de TV3 Tot es mou declarant que “em sembla inexplicable que un ens públic com és TV3 veti en un dels seus programes dues persones -referint-se a Sandro Rosell i Joan Basolí- que han passat una pena de 645 dies de presó sense cap mena de justificació”.