Sánchez, Echenique i la regeneració democràtica

La iniciativa governamental de Sánchez per regenerar la democràcia està sotmesa a fortes crítiques i polèmiques i presenta nombroses contradiccions amb els seus propis plantejaments. Ho assenyalava el 19 de setembre Josep Martí i Blanch en el seu article a La Vanguardia titulat “Molt pa i poc formatge”.

Martí assenyalava la contradicció, que ja era visible en la legislació actual i que, amb la nova, encara s’accentuarà més, en aquests termes: “A Catalunya, per exemple, un pot escriure i dir que la millor església és la que crema o que tots els capellans són pederastes en potència, però no que els valors de l’islam són incompatibles amb la democràcia. La primera barbaritat és de franc, mentre que la segona afirmació et pot costar 10.000 euros”.

Aquesta cita literal exemplifica el que proposa la regeneració democràtica de Sánchez, que vol abolir el delicte d’ofensa als sentiments religiosos. En tota la UE, és a dir, en 27 estats, només 6 no ho sancionen, i un d’ells és, òbviament, la república francesa. En contrapartida, els anomenats delictes d’odi, durament castigats, es multipliquen. Però, què és un delicte d’odi? Podríem dir que sobretot es produeix quan va contra la doctrina woke, és a dir, quan es maltracta temàtiques i subjectes relacionats amb el feminisme, la perspectiva de gènere, la immigració, l’islam o l’homosexualitat, però no tenen pràcticament aplicació quan les víctimes són els cristians o l’església. Precisament, el president de la Conferència Episcopal Espanyola assenyalava amb encert una de les grans contradiccions. Ha dit: “El sentiment serveix per canviar de sexe, però al mateix temps els sentiments religiosos deixen de ser un bé jurídic protegit“.

No és una contradicció menor que aquesta regeneració democràtica exceptuï també el que està passant a les universitats, on tots els professors que s’aparten de la doctrina woke tenen seriosos problemes de cancel·lació intel·lectual. Encara més, per exemple, en l’àmbit de la filosofia a la Universitat de Barcelona, no té cap possibilitat aquell acadèmic que manifesti un mínim posicionament favorable al tomisme. En canvi, té totes les possibilitats si es declara seguidor de la Sra. Butler i la seva teoria queer.

Així mateix, en la llei contra les fake news, la diferència injusta de tractament es fa evident. Ara mateix, Echenique, exdiputat de Podemos, està processat per una denúncia per delicte d’odi, que veurem quin recorregut té. Però el més interessant d’aquest fet és el que va dir literalment: “És molt més probable que un sacerdot cometi un delicte d’agressió sexual contra menors d’edat que no pas que delinqueixi una persona migrant“. Argumenta que ho va dir per posar en relleu que és absurd generalitzar i criminalitzar en ambdós casos, però, en realitat, sí que criminalitza d’una manera concreta, i a més és fals.

De fet, les denúncies contra sacerdots per delictes de violència o abús sexual són absolutament marginals. Segons l’informe anual sobre aquest tipus de delictes del Ministeri de l’Interior, el 2022 se’n van registrar més de 15.000, i d’aquests, com a molt, un parell o tres tenien com a presumptes culpables sacerdots. En contrapartida, el pes dels immigrants en aquest tipus de delictes era proporcional al seu pes en la població, en el cas de víctimes menors de 18 anys, però resultava tres vegades més gran en les víctimes d’entre 18 i 35 anys. Per tant, Echenique enganya o incorre en una fake news. Malgrat això, l’àmbit governamental, inclosa la fiscalia, no considerarà que aquesta distorsió per acusar de pederàstia els sacerdots mereixi cap sanció.

PARTICIPA EN LA I CONFERÈNCIA CÍVICA D’ACCIÓ POLÍTICA. INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Israel farà esclatar la guerra?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.