Romanorum Vita: com vivien els romans?

Viatjar en el tempsconèixer com vivien els homes i les dones d’altres èpoques, i saber quines eren les seves activitats i rituals, ha estat una fantasia recurrent en la història de la humanitat.

L’Imperi romà és un dels destins preferits d’aquesta mena de viatges, un període fascinador que ha inspirat novel·les, pel·lícules i sèries de televisió.

D’una banda, ens entusiasmen la grandesa i l’opulència de la vida imperial. De l’altra, ens commouen els petits detalls que aproximen la vida romana a la nostra pròpia realitat i ens fan sentir hereus d’una cultura mil·lenària.

La nova exposició de l’Obra Social ”la Caixa”, organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Palència, convida els visitants a passejar per una ciutat romana reconstruïda a partir de descripcions literàries i testimonis arqueològics de fa dos mil anys per descobrir que els romans no són tan lluny de nosaltres.

Romanorum Vita pretén ser un nou concepte d’exposició de divulgació històrica pensada per a tots els públics. La mostra trasllada els visitants a un passeig per una ciutat romana poc abans de la destrucció de Pompeia, l’any 79 dC, en plena època imperial, i ens transporta als seus carrers en un dia qualsevol: els negocis, la importància de l’aigua, les olors, les formes d’expressió i la religiositat popular, entre d’altres, tot el que formiguejava entorn dels grans escenaris del senat, el fòrum, els teatres i el circ.

Romanorum Vita. Una història de Roma es podrà veure al Parc del Salón de Isabel II de Palència, del 26 de febrer al 28 de març de 2018

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú