Quines són les millors titulacions per a cursar a Catalunya? I les pitjors?

El sistema universitari català és considerat com un dels més capaços a escala europea i és líder en l’àmbit espanyol amb un índex de rendiment un 20% per sobre de la mitjana. Bona mostra d’aquest fet és el rànquing publicat pel diari El Mundo pel curs 2016/2017 publicat aquest dimecres i a on presenta quines són les 5 millors universitats a on cursar cada una de les 50 titulacions més demandades.

En una de cada tres titulacions la millor universitat a on cursar-les és una universitat catalana. En concret, la Universitat Autònoma de Barcelona és la millor en 6 titulacions, la Universitat Pompeu Fabra en 4, la Universitat de Barcelona en 3, la Universitat Politècnica de Catalunya en 2 i la Ramon Llull en 1.

Quines són les titulacions “top” catalanes?

En tres carreres les universitats catalanes copen tres de les cinc primeres posicions. Aquestes són Economia, liderada per la UPF i a on la UAB i la UB se situen en la quarta i cinquena posició respectivament. En Publicitat i Relacions Públiques, una classificació liderada per la UAB i la Ramon Llull i amb la UPF en quarta posició i Educació Social, a on en aquest cas està liderada per la Ramon Llull seguida de la UAB i la Universitat de Barcelona se situa com a la quarta millor. Pel que fa a la Biologia, les dues millors universitats espanyoles a on cursar-la són la UB i la UAB.

Sorprenentment una de les tres titulacions a on Catalunya no situa cap universitat entre les 5 millors és en la carrera d'Història
Sorprenentment una de les tres titulacions a on Catalunya no situa cap universitat entre les 5 millors és en la carrera d’Història

Altres titulacions a on el millor lloc per estudiar-les és a Catalunya són: Medicina (UB), Ciències Polítiques (UAB), Química (UB), Educació Infantil (UAB), Educació Primària (UAB), Relacions Laborals (UPF), Enginyeria Elèctrica (UPC), Ciències Ambientals (UAB), Finances i Comptabilitat (UPF), Sistemes de Telecomunicacions (UPC), Comunicació Audiovisual (UPF) i Veterinària (UAB).

I quines són les cueres?

Per contra hi ha tres titulacions a on no hi ha cap universitat catalana situada entre les cinc millors. Aquestes tres carreres són Fisioteràpia, Història i Estudis Anglesos.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.