pel·lícula Llegaron de noche

Pel·lícula: “Llegaron de noche”

En una època d’engany universal dir la veritat és un acte revolucionari. Això ho va dir George Orwell, però ho hauria pogut dir perfectament Lucia Barrera que per dir la veritat va ser torturada psicològicament i va posar a tremolar els més poderosos com l’FBI.

Llegaron de noche narra la història real de Lucía Barrera de Cerna, del personal de neteja de la Universitat Centroamericana José Simeón Cañas (UCA) que va ser testimoni dels assassinats de sis jesuïtes a El Salvador.

La pel·lícula Llegaron de noche es va estrenar en els cinemes espanyols el 25 de març de 2022. Està dirigida per Imanol Uribe i entre els seus actors trobem: Juana Acosta, Juan Carlos Martínez, Carmelo Gómez i Karra Elejalde.

Sinopsis

La matinada del 16 de novembre de 1989, en plena guerra civil salvadorenca, sis sacerdots jesuïtes, professors universitaris, i dues empleades van ser assassinats a la Universitat Centroamericana José Simeón Cañas (UCA) a San Salvador. El govern culpabilitza la guerrilla de l’FMLN, però una testimoni presencial tira per terra la versió oficial: es diu Lucía Barrera i treballa com a empleada de la neteja a la UCA. Lucía ha vist qui són els veritables assassins: l’exèrcit. La seva declaració serà clau per aclarir la veritat i fer justícia, però canviarà per sempre la seva vida i la de la seva família.

En una època d'engany universal dir la veritat és un acte revolucionari Click To Tweet

Creus que les mesures que ha anunciat el govern espanyol seran suficients per pal·liar els estralls de la crisi?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú