Pablo Iglesias va cobrar de 360 Global Media, la productora de Podemos, entre gener del 2013 i juliol del 2015, 93.000 euros en diverses transferències; és a dir, una mitjana de 5.167 euros al mes que, com a compensació per la seva intervenció en els programes de televisió Fort Apache i La tuerka, no estaria gens malament.
Aquestes xifres no són infundades, sinó que és el resultat de l’informe del Servei Executiu de la Comissió de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac) que ha remès a la Policia Nacional i que corresponen a una informació que abasta des del 2012 fins al 2015, a 16 empreses sospitoses d’haver dut a terme operacions de blanqueig de capital per mitjà de 67 ingressos en comptes de la productora 360 Global Media per un import de 9.300.000 euros.
Aquesta és la xifra que es considera que obeeix a operacions de blanqueig de capital i que per aquesta raó ha estat detectada. És a dir, es tracta d’un informe que parteix de l’organisme que rastreja totes les operacions financeres a Espanya per intentar detectar aquest tipus de delicte, sobretot vinculat a tràfics il·legals.
Una altra característica important que es desprèn de l’informe és que tots aquests diners procedeixen de l’Iran. El per què aquell país, que precisament no neda en l’abundància i que té unes relacions més aviat escasses amb Espanya, havia d’efectuar transferències tan importants i per canals diferents a una productora de televisió de Podemos és un gran interrogant que cal aclarir.
No és la primera vegada que s’acusa aquesta organització i als seus líders de rebre diners de governs i règims poc recomanables, com el cas del chavisme a Veneçuela, però és la primera vegada que una instància oficial dedicada al control de fluxos presumptament delictius detecta operacions d’aquesta mena que vinculen a Podemos i al seu dirigent Pablo Iglesias.