No ens oblidem del càncer

Durant aquests anys de dura pandèmia sembla que les morts que es produeixen diàriament només es deuen al coronavirus o bé a conseqüència d’aquest virus. Ocupen el primer pla informatiu. No obstant això, el càncer continua sent una de les principals causes de mort al món; el càncer no entén d’edat, ni d’homes ni dones ni condicions socials; lamentablement és un problema que afecta totes les persones. És una malaltia que conviu amb cadascun de nosaltres.

Segons la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica en la publicació de 2021 “Les xifres del Càncer a Espanya”; s’indica que “la pandèmia de la COVID-19 ha afectat el nombre de diagnòstics de càncer a molts països, per la qual cosa probablement el nombre real de càncers diagnosticats el 2020 haurà estat menor. Les estimacions a nivell mundial indiquen també que el nombre de casos nous augmentarà en les dues properes dècades a 30,2 milions de casos nous a l’any el 2040”.

Són molts els factors que influeixen a l’augment dels casos de càncer, com pot ser a l’augment de la població; l’envelliment de la població; l’exposició a factors de risc com ara el tabac, l’alcohol, el sedentarisme, la contaminació, etc.; però l’efecte de la pandèmia ha fet que els diagnòstics arribin en molts casos tard, que els programes de detecció i prevenció de càncer no s’estiguin duent a terme.

Durant el 4 de febrer segurament s’estaran portant moltes campanyes de sensibilització i conscienciació perquè el dia mundial del càncer no sigui només un dia més en el calendari, sinó perquè la lluita contra ell  sigui una prioritat en les polítiques públiques de sanitat; que tots els ciutadans tinguin informació sobre la prevenció del càncer; i sobretot que s’inverteixi en investigació, ja que és l’única manera de combatre aquesta malaltia. Que els fons públics, no només privats, es dediquin a trobar tractaments que millorin la qualitat de vida dels afectats; invertir també en la formació de científics i professionals que estudien i descobreixen els tractaments clau en la lluita contra aquesta malaltia.

Totes les malalties són iguals; però no podem oblidar que els malalts de càncer no es poden quedar en un segon lloc durant aquesta crisi sanitària del coronavirus; millorar la vida d’aquestes persones i augmentar la seva supervivència ha de ser una preferència en qualsevol moment. Les polítiques públiques han de continuar apostant per la investigació de la lluita contra el càncer i per fer que la vida dels malalts sigui de qualitat; posant l’accent a garantir les cures pal·liatives en els moments que arriben a ser necessaris.

Els malalts de càncer no es poden quedar en un segon lloc durant aquesta crisi sanitària del coronavirus Click To Tweet

Creus que hi haurà una guerra a Europa per Ucraïna?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.