Mobile Week 2020

Sota el lema “Tecnologia per a la ciutadania”, la Mobile Week oferirà a la ciutadania un espai on poder participar activament dels canvis que porten les novetats tecnològiques.

Les xerrades i els tallers previstos permetran, per exemple, que el ciutadà conegui què passa quan accepta una cookie, que conegui el potencial del vehicle elèctric o 10 maneres per millorar la seva ciberseguretat.

La quarta edició de la Mobile Week Barcelona arrenca el 20 de febrer, inclourà 150 activitats als 10 districtes i acabarà l´1 de març amb el Family Day a l´Antiga Fàbrica Damm.

L´edició d´enguany porta per lema “Tecnologia per a la ciutadania” i presenta una programació de debats i activitats obertes i gratuïtes que conviden al ciutadà a entendre millor l´ús de la tecnologia mitjançant la reflexió i la participació activa. Les conferències i tallers se centren en tres temàtiques: la robòtica i la intel·ligència artificial, per reflexionar sobre com es combina la intel·ligència humana amb l´artificial; les dades i la ciberseguretat, per debatre sobre l´ús adequat de les dades; i la mobilitat del futur amb la creació de models més sostenibles.

La Mobile Week, impulsada per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), va néixer fa quatre anys a Barcelona amb l´objectiu de posar a l´abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia.

Barcelona acollirà, per quart any consecutiu, una programació amb més de 150 activitats distribuïdes per tots els barris de la ciutat entre el 20 de febrer i l´1 de març. Les conferències es concentraran en 3 espais diferents: ‘ImaginCafé’, el Centre Cívic Cotxeres-Borrell i l´Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Experts de diferents àmbits compartiran amb la ciutadania el seu coneixement i visió de la tecnologia com Alfons Cornella, fundador de la consultora d´innovació Institute of Next; Diana Mesa, project manager de SEAT Urban Mobility; o Ander Orcasitas, Director Iberia de Dynamic Yield i expert en personalització de serveis digitals i gestió de dades.

Els tallers, repartits per tots els districtes de Barcelona, oferiran als participants la possibilitat de descobrir nous hàbits per moure´ns eficientment per les ciutats, com fer un bon us de les xarxes socials i evitar l´addicció tecnològica, què hi ha darrera l´acceptació d´una cookie o com la intel·ligència artificial pot canviar el nostre dia a dia.

Mobile Week llançarà una activitat interactiva, “Ciutadania Connectada”, amb l´objectiu de fer reflexionar els ciutadans sobre quin és el seu nivell de connectivitat. A través d´una sèrie de preguntes podran descobrir quina és la seva relació amb la tecnologia, comparatives d´hàbits per barri i obtenir dades globals sobre la connectivitat dels ciutadans de Barcelona.

La inauguració de la Mobile Week tindrà lloc el 20 de febrer a les 18h a l´Auditori ONCE on amb la conferència “Té la tecnologia una discapacitat? Cap a un futur més inclusiu” de Joan Pahisa, gestor de projectes de tecnologia accessible i R+D de Fundació ONCE. I el programa culminarà amb el Family Day, el diumenge 1 de març a l´Antiga Fàbrica Damm, amb una jornada dedicada a famílies. Es realitzaran activitats on els assistents podran interactuar amb la tecnologia construint un robot, experimentar la realitat augmentada o punxar música electrònica. Els tallers es complementaran amb conferències sobre com educar a través de la tecnologia o adoptar hàbits cibersaludables.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.