Mare amb millor salut (Jesús Martínez)

Si després del naixement d’un fill, el pare pot agafar dies lliures quan la mare ho necessita, ella es recupera millor.

Molts països preveuen permisos, de setmanes o mesos, pel naixement d’un fill, que la mare i el pare no es poden transferir -si més no en part-, ni gaudir alhora -excepte en els primers dies-.

La finalitat és afavorir la implicació del pare en les responsabilitats domèstiques i alleujar la desigualtat en costos d’oportunitat laboral, que carreguen en gran part sobre la mare.

Però el cas de Suècia mostra que, si es dóna al pare possibilitat d’estar més temps amb la mare en els primers mesos, la salut d’ella millora.

És el que han esbrinat dues professores d’Economia de Stanford, Petra Persson i Maya RossinSlater, en un estudi publicat pel National Bureau of Economic Research (EUA).

Diuen les investigadores que, en relació amb la salut de les dones que han donat a llum, se sol centrar l’atenció en el sistema sanitari.

Però també influeix l’entorn domèstic, on la mare passa la major part del temps en els seus primers mesos després del part. I aquí el factor probablement més important és el suport del pare.

Una reforma dels permisos per naixement de fill que va implantar Suècia el 2012 va donar a Persson i RossinSlater l’oportunitat de mesurar l’efecte patern, analitzant les dades sanitàries i laborals de parelles que van ser pares per primera vegada abans o després del canvi.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.