L’OBRA
La ciència porta més d’un segle demostrant que l’escalfament global és inequívoc i que l’hem desencadenat nosaltres amb la nostra activitat diària. Ja no queden dubtes. Hem passat de les hipòtesis a les certeses, dels pronòstics als testimonis.
Vivim una època de menyspreu al coneixement científic.
De res serveixen els avenços que es produeixen per comprendre l’emergència climàtica o la crisi de la Covid-19 en la qual ens trobem i la necessitat d’activar una resposta immediata i conjunta si qui ha de prendre la decisió final per activar aquesta resposta des de l’acció de govern és un inepte, un egoista o un corrupte.
L’ateisme climàtic, una superstició equivalent al terraplanismo, el creacionisme, la quiromància o l’astrologia, proposa desatendre tota via de solució per a concentrar-nos en l’adaptació o en pegats tecnològics.
No vol sentir parlar de reconvertir processos industrials, redissenyar les nostres ciutats, impulsar l’energia solar o buscar alternatives de transport que ens permetin reduir emissions.
Per això és, segons el parer de l’autor, José Luis Gallego, un moviment ideològic involucionista que ha de ser contestat amb dues de les principals eines: la ciència i la raó. I a aquest fi, exclusivament, pretén contribuir aquest modest llibre.
L’AUTOR
Jose Luis Gallego és divulgador ambiental i escriptor. Col·laborador habitual en els principals mitjans de comunicació, escriu setmanalment a La Vanguardia i eldiario.es i presenta l’espai de medi ambient del programa de ràdio Julia en la onda, de Julia Otero a Onda Cero.
Director i presentador de documentals i sèries de natura, com Terra Verda i Naturalmente (ambdues per a TVE); ha publicat més de 30 llibres de divulgació ambiental amb les principals editorials del país.
Expert conferenciant i assessor en sostenibilitat d’empreses i institucions, és enginyer de muntanyes d’honor per la Universitat Politècnica de Madrid i ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals per la seva tasca en defensa de la natura i el medi ambient.