Les xarxes, ostres! Els diaris, bé! Llei contra les fake news (Martín Martínez)

Hi ha aliments que perjudiquen la nostra salut corporal, i informacions que perjudiquen la nostra salut mental i la salut de la nostra democràcia. Si ens falsegen la realitat, les persones que no manem ens equivoquem més, i moltes vegades els que acaben ocupant el poder no són els que més ens convenen.

Hi ha mentides i mentides. No és el mateix mentir per evitar un càstig, que mentir per enfonsar l’adversari. No és el mateix mentir per cobrar una ajuda, que mentir per abandonar la Unió Europea, o per obtenir la independència.

Considerant que les mentides ben fabricades no les detecta quasi ningú. Considerant que les coses no funcionen si la veritat no s’imposa. Considerant això, abunden les iniciatives per combatre les falsedats: La Unió Europea. El govern central. Molts governs autonòmics. Alguns diaris. I fins i tot moltes escoles.

La pitjor manera de combatre les fake news, una llei que les prohibeix i les castiga. La millor manera, l’educació crítica. I considerant que aquest combat costarà guanyar-lo. Una cosa molt important: la informació que circula per les xarxes socials és pitjor que la informació que difonen els diaris.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.