Les xarxes insocials generalitzades

¡Insocials i permanents, al meu parer com a usuari de mòbil amb dedicació! No per això hom passa de les persones que el comuniquen. D’alguna o algunes sí! Cal tenir en compte que a tot arreu tenim un aparell, a part d’un telèfon mòbil, algun altre per comunicar-se al moment amb qui convingui. Un simple missatge SMS o un simple WhatsApp en comunicació amb una única persona estalvia una trucada telefònica. Permet la comunicació al moment i la seva recepció en el precís instant que el receptor li convé. Sigui un familiar directe amb tracte, sigui un familiar o amistat amb tracte més ocasional, si hom està al lloro en l’avanç tecnològic, s’obren possibilitats de comunicació àgil. No per això supleixen la comunicació directa cara a cara.

Estic pensant en passar del Twitter i d’altres xarxes socials. Estic pensant en mantenir el SMS per a comunicacions amb les diferents administracions per assumptes mèdics, fiscals, administratius, etc. (Elles no recorren a les xarxes; només SMS). I per descomptat en el recurs de la trucada telefònica via mòbil quan em convingui a mi. El mateix mòbil se satura amb tot el que un rep. A la xarxa de xarxes hi ha moltes coses, algunes boniques. Però, si a cada instant rebut de persones conegudes no ja vincles web sinó quantitat de vídeos reenviats, acabo esclau de visionar coses. Coses que agraden a altres. De vegades també a mi. No sempre el que rebo d’un ésser estimat o conegut m’agrada. Sempre, sempre tot el que rebo satura el meu mòbil. Em veig obligat a fer neteja esborrant i guardant en el propi ordinador aquells adjunts que desitjo desar. Dos o tres cops al mes! Amb el mòbil connectat a l’ordinador i des de l’ordinador!

A base de pràctica s’adquireix agilitat. Cada vegada que em fico en això el meu telèfon mòbil recupera espai. Si no ho faig es queda col·lapsat. El més pràctic és emprar-se en això en horari no habitual de comunicació. Per exemple, aquest matí a primera hora, em convenia descarregar-me a l’ordinador uns quants vídeos de dimecres passat. Formo part d’un grup de cant popular i actuem sense ànim de lucre i sense lucre en residències per a gent gran. A primera hora del matí ningú et mareja amb WhatsApp’s. Quan tens el tema per la mà ets ràpid. Ja tinc els vídeos de dimecres passat batejats amb el seu nom i esborrats del telèfon mòbil. He aprofitat per eliminar un parell d’aplicacions que no utilitzo i … ja torno a tenir l’espai lliure habitual.

És antic el meu telèfon mòbil? No. És d’última generació? No. Està pagat? Si. Em convé un altre? Potser. Funciona el meu mòbil? Perfectament. És un Samsung Galaxy Core Prime model SM-G360F. Si no és vell i funciona el problema no sóc jo sinó aquest sistema insocial torturant de comunicació. No utilitzo el mòbil en l’actualitat com telèfon o alternativa a l’ordinador. De fer-lo servir tindria un model més actual.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.