Les 10 professions amb més futur

Les possibilitats tecnològiques actuals avancen molt ràpidament i com a tal també canvien de forma trepidant les necessitats del mercat laboral. Aquest fet provoca que en moltes ocasions l’oferta formativa no sigui capaç de transmetre les eines necessàries perquè els nous professionals puguin dirimir amb èxit els reptes de les noves professions. Aproximadament un 60% de les professions més requerides en el futur més immediat encara no tenen programes específics de formació i ha de ser en el mateix àmbit de l’empresa i la startup a on el treballador pugui adquirir els coneixements necessaris. Segons la consultora McKinsey, pel 2020 el món tindrà un dèficit de 40 milions de treballadors amb educació superior i pel contrari presentarà un superàvit de 200 milions en treballadors poc qualificats.

Però aleshores, quins seran aquelles professions en les quals un no haurà de patir per tal de trobar feina?

  1. Consultor “big data”

El volum d’informació disponible és increïblement elevat i continua en augment, però tota aquesta informació s’ha d’organitzar i estructurar per tal de poder-li treure profit i aquí entra possiblement la professió “estrella” del futur però que ja està molt present avui, el consultor en “big data”.

  1. Programador d’aplicacions mòbils

El boom de les aplicacions mòbils sembla que tot just acaba de començar, ja que les possibilitats que aquestes aporten són cada vegada més grans. El bon professional en aquest àmbit haurà de tenir coneixements de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per poder implementar aplicacions que realment resolguin un problema dels usuaris (com per exemple recuperar fotos esborrades del mòbil).

  1. Oficial de seguretat informàtica

Cada vegada existeix més informació a la xarxa, aquest fet implica que la necessitat de protegir aquest volum de dades de forma idònia cada vegada tingui més importància. No només haurà de saber-ne d’informàtica sinó que també haurà d’estar atent als canvis legals en la matèria. A més, el camp de la seguretat informàtica afecta tant a empreses com a nivell particular. Per exemple, si algú sap com desbloquejar un mòbil protegit amb PIN o patró, automàticament tindrà accés a un munt d’informació privada.

  1. Arquitecte informàtic

Les noves tecnologies també arriben a l’arquitectura. El bon professional del disseny d’edificis haurà de ser capaç d’aprofitar al màxim les noves possibilitats que aquestes tecnologies aporten i per això és indispensable tenir coneixements en informàtica.

  1. Gestor “cloud”

La informació ja no s’emmagatzema en discs durs sinó en el “núvol” del ciberespai. Serà doncs necessària una persona que pugui gestionar-lo i protegir-lo. Es calcula que a Espanya es crearan uns 135.000 llocs de treball en aquest sector.

  1. Expert en “learning analítics”

En l’àmbit de l’ensenyament també la tecnologia està tenint un paper clau. Avui amb l’existència de tants cursos oberts a la xarxa i de fins i tot la prescència d’universitats online, sembla que en certa mesura està disminuint la importància de l’activitat docent i investigadora i augmentant la capacitat tecnològica de traslladar els continguts a la xarxa. Avui qualsevol persona pot estudiar qualsevol matèria amb el professor més brillant d’aquesta matèria del món.

  1. Tècnic sociosanitari

Aquesta professió no està tan relacionada amb l’internet com amb l’envelliment que presenten la majoria de països desenvolupats. Cada vegada hi haurà més gent gran i per tant serà necessari una major atenció cap aquest col·lectiu en tots els sentits: sanitari, d’oci, activitats ocupacionals…

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

  1. Ciberadvocat

L’augment en la importància i el tràfic de dades a través d’internet també obre la possibilitat de nous delictes. Aquesta és una tipologia de legislació que canvia de forma constant, per tant l’expert en aquesta matèria haurà d’estar constantment reciclant-se i tenir uns coneixements bàsics en informàtica.

  1. Investigador educatiu

En el món actual a on tot es vol optimitzar i fer-ho el més eficient possible, l’aprenentatge no es quedarà endarrere i ja està aprofitant les noves tecnologies i coneixements per tal d’afavorir i potenciar l’ensenyament. Saber treure’n el màxim profit serà el repte d’aquests professionals.

  1. Neuropsicòleg empresarial

No tot el que generen les noves tecnologies són beneficis. Aquestes afavoreixen a què el professional mai desconnecti del tot del treball i pot fer perillar la diferenciació entre vida professional i familiar. Aquests elements poden provocar estrès, depressions, etc. Així doncs, caldrà un professional que ajudi a resoldre i controlar els efectes negatius del progrés tecnològic en els treballadors.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú