La societat dels filtres

Recentment s’ha donat a conèixer un informe intern de Facebook en el qual s’indicava que Instagram és perjudicial per als joves. Estudi que segons s’ha informat va ser ignorat per la companyia de Mark Zuckerber (El Mundo)

Segons ha difós The Wall Street Journal, l’ampli estudi conclou que “Instagram és dolent per als joves”, i especialment és perjudicial per a les noies adolescents que tenen majors índexs de depressió i fins i tot arriben al suïcidi.

Instagram s’ha convertit en una xarxa social de moda per als joves i adolescents, alguns dels quals són veritables instagramers difonent el seu dia a dia d’una forma natural i divertida.

Veure diàriament a models, influencersYouTubers, famosos i tots aquells que són especialistes a publicar la seva vida “perfecta” no ajuda els adolescents, que estan construint la seva personalitat i busquen ideals per a semblar-se a ells. Adolescents que segons diversos estudis ja van a la cirurgia estètica per assemblar-se a aquests xerrameques; que el seu futur en aquesta vida passa per ser com ells; que la seva aspiració és veure’s bell o bella en les xarxes socials, aconseguint molts likes o m’agrada.

Les xarxes socials com Instagram estan difonent imatges distorsionades de la realitat, perquè els filtres ajuden a fer que així siguin. On arriba la realitat i el que és inventat? Les xarxes socials que viuen de les fotografies traslladen felicitat completa, on tothom somriu, viatja a llocs ideals, on tots són guapos i no tenen aparentment problemes. Però la vida real no és així perquè tots sabem que la vida real està també plena de penes, de sofriments i de creus; on cada un és com és amb els seus defectes i virtuts, amb la nostra personalitat i el nostre caràcter; on tots som iguals i igual de dignes.

És indubtable que les xarxes socials tenen beneficis per a la societat, però també són perjudicials si no sabem fer-les servir bé. Cal prevenir perquè després serà tard! Amb les xarxes socials ha d’haver-hi un terme mitjà en el seu ús perquè creen un món perfecte, on tots són perfectes. Vivim en la societat dels filtres, i com no posem mitjans els problemes d’autoestima i de depressió dels adolescents aniran a més. Els nens i els joves són nadius digitals, i és impossible aïllar d’aquesta realitat, i per això aquí les famílies -secundades per un sistema educatiu coherent- han de fer un esforç enorme d’educació, de vigilància i de control del seu ús. Les xarxes socials si no es fan servir bé aconsegueixen que et baixi l’autoestima i influeixen en la nostra salut mental.

És treball de les famílies educar en valors que reflecteixin que la vida és lluita, que és esforç, que és fracàs, que és recompensa … És feina de les famílies ajudar els seus fills a acceptar-se tal com són, treballant per ser bones persones, amb bellesa al cor.

Les xarxes socials com Instagram estan difonent imatges distorsionades de la realitat, perquè els filtres ajuden a fer que així siguin Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.