La importància de l’agricultura i la ramaderia

L’agricultura exerceix un paper fonamental per al desenvolupament econòmic dels països, proporcionant primeres matèries de primera necessitat i creant llocs de treball entre altres aspectes. No obstant això, la incertesa creada pel virus de la COVID que continua actuant amb força i la crisi econòmica posterior van posar encara més de manifest la importància de l’agricultura i de la ramaderia a les nostres vides. La societat -i mediàticament va ser molt noticiable- va experimentar el col·lapse de les cadenes de subministraments  amb restriccions entre els països i va viure l’escassetat d’aliments provocant que no es pogués accedir amb facilitat a aliments, tal com ha passat també amb el conflicte d’Ucraïna .

Amb el confinament ens vam adonar que professions com la de pagès que semblava que era una professió de temps enrere era un treball essencial de primera necessitat; no és que no se sabés, sinó que es va posar més en valor. Ens vam adonar que la nostra alimentació depenia que aquestes persones cultivessin i distribuïssin els productes del camp. Ells no podien quedar-se a casa ni parar de treballar perquè el coronavirus volgués. El camp no va tancar. No va poder tancar. Igual que el sector de la ramaderia que també es va veure afectada per la crisi econòmica i sanitària; fins i tot a l’aturada dels camions i transport de mercaderies d’inicis del mes d’abril es va comprovar com les granges van patir el desproveïment dels pinsos en tallar-se el subministrament de gra per als animals. Els ramaders són fonamentals a la cadena alimentària. No els oblidem.

L’escassa població a les zones rurals ha provocat que durant anys es produís un abandó de les explotacions agrícoles i ramaderes; però la pandèmia i el confinament de la societat d’aquests dos darrers anys, a més d’altres aspectes com la modernització de l’agricultura ecològica, han facilitat que a molts pobles s’estigui revertint la situació, contribuint el sector agrícola al creixement poblacional i econòmic de les regions despoblades.

Amb la festa de Sant Isidre Llaurador del passat 15 de maig, un sant tan conegut, estimat i celebrat, i sobretot tan vinculat a l’agricultura i la ramaderia; és moment per ressaltar la tasca d’agricultors i ramaders, treballadors essencials que durant la pandèmia han treballat perquè no faltés als mercats i supermercats els aliments diaris necessaris.

Aquest sector que durant anys ha estat oblidat per la societat i per les administracions públiques necessiten ajuts i polítiques públiques per a millorar les condicions econòmiques i laborals; sector del qual depèn així mateix el desenvolupament socioeconòmic dels països. Necessitem dels agricultors i ramaders per abastir-nos, pagesos com Sant Isidre, impresdincibles a la vida.

El camp no va tancar. No va poder tancar. Igual que el sector de la ramaderia que també es va veure afectada per la crisi econòmica i sanitària Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.