L’exemple dels nens

El 20 de novembre es va celebrar el Dia Internacional de l’InfantTots els anys és important la celebració d’aquest dia perquè sempre és bo recordar i conscienciar-nos sobre els drets i deures de tots els nens del món. Depèn del país on visquin els seus drets i les seves condicions de vida són diferents.

Aquest any 2020 la celebració és més especial i més significativa, ja que la situació generada pel coronavirus ha posat de manifest que els nens són un exemple per a tots els adults, complint amb els deures que se’ls hi ha encomanat i adaptant-se a aquestes difícils circumstàncies.

Amb aquesta pandèmia tots hem hagut de renunciar a la nostra manera de viure, a poder sortir, a relacionar-nos quan vulguem i amb qui vulguem, a poder fer abraçades i petons; en definitiva, a tenir vida social. Els nens durant molts mesos no van poder anar a l’escola, ni sortir al carrer, ni veure als seus avis, ni amics i fins i tot molts han perdut éssers estimats víctimes de la Covid-19.

Molts dels nens estan patint l’enorme crisi econòmica en famílies on els seus pares han perdut els seus treballs i veuen amb incertesa -com tots- el futur. També durant el període de confinament dels nens aquests han patit un gran impacte social i emocional, adaptant-se a les noves circumstàncies, amb noves disciplines i formes de conviure, d’aprendre, de jugar i fins i tot de compartir.

Els nens són un exemple a seguir, i és necessari un reconeixement a la seva actitud i responsabilitat, ja que la majoria compleix les mesures d’higiene, de precaució i de distància social per evitar la propagació de la Covid-19.

Les famílies han transmès el valor de la responsabilitat i el sentiment de ser bons i responsables ciutadans complint les normes que ens indiquen. Però en l’educació i en la conscienciació de totes aquestes mesures no només hi ha els pares, sinó també cal destacar la immensa tasca dels educadors i professors a les escoles on han treballat i treballen en l’aprenentatge dels hàbits d’higiene i prevenció de la covid-19.

En el Dia Internacional de l’Infant fixem-nos en els nens i en el seu exemple com a bons ciutadans que obeeixen el compliment de les mesures sanitàries per poder tornar com més aviat a la normalitat. Tots els ciutadans hem de fer un exercici de sacrifici i responsabilitat. ¡Aprenguem dels més petits! 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.