Els 10 principals llocs d’interès a Barcelona

Barcelona és una de les principals destinacions turístiques del món, concretament es troba en la cinquena posició en el marc europeu (per darrere de Londres, París, Berlín i Roma), i és el quart destí preferit per la resta del món, només superada per Londres, París i Roma.

Segons les dades del 2013 que ha publicat Barcelona Turisme, durant aquell any la ciutat va rebre a 10.554.505 visitants, dels quals, el 50,6% eren turistes per vacances i el 40,9% venien per motius professionals. Però sigui com sigui, tota excusa és bona per fer una mica de turisme per una de les ciutats més maques del planeta.

I quins aspectes tenen en compte els viatgers que busquen llocs turístics de Barcelona? Donen molta importància a l’oferta arquitectònica, cultural, a les platges, al caràcter dels barcelonins, al comerç, l’oci i entreteniment, l’oferta hotelera, restaurants i bars, al transport públic… de fet, si haguessin de posar nota a tots aquests ítems la ciutat estaria molt més que aprovada, amb una valoració de 8,42 sobre 10.

A continuació us deixem el llistat dels racons de Barcelona més interessants pels visitants tenint en compte els museus i col·leccions, centres d’exposicions, espais d’interès arquitectònic i espais de lleure:

1. Basílica de la Sagrada Família

L’obra mestra arquitectònica d’Antoni Gaudí traspassa fronteres i sense cap dubte és un dels llocs emblemàtics de Barcelona més important. No només és un símbol pels mateixos barcelonins, sinó que és el principal lloc turístic de la ciutat. El 2013 la Sagrada Família va recollir xifres de 3.176.970 visites. Són dades molt positives per la basílica, ja que només es finança a través de donatius i de les entrades que cobra als seus visitants, per la qual cosa la seva construcció segueix endavant.

llocs per visitar a barcelona
La Sagrada Família és el lloc més visitat de Barcelona

2. L’Aquàrium de Barcelona

Sembla que els peixos i bèsties marines causen una gran impressió entre els forans de la ciutat, ja que es tracta del segon punt més turístic de Barcelona. Cada any visiten l’Aquàrium de Barcelona una mitja de 1.718.360 persones.

L'Aquàrium també genera un gran interès
L’Aquàrium també genera un gran interès

3. Museu FC Barcelona

Aquest ja és un dels llocs de Barcelona més clàssic pels turistes. El Barça és l’equip de moda, i per història i palmarès, tothom que passa per la ciutat dedica almenys una tarda al club per fer-se fotos amb els trofeus del museu i compra tantes samarretes i gorres com es poden emportar a les maletes de tornada.

Els títols del Barça són el principal punt de mira del museu
Els títols del Barça són el principal punt de mira del museu

4. Poble Espanyol de Barcelona

Quan parlem de llocs amb encant a Barcelona, no pot faltar el Poble Espanyol: Un museu arquitectònic que conté 117 edificis a escala real, que componen un poble ibèric amb els seus carrers, places, teatre, escola, restaurants i tallers artesans. És un dels grans atractius de la ciutat, ja que té un conjunt únic on s’ofereixen al mateix temps arquitectura, artesania, art contemporani i gastronomia. Està situat molt a prop de les Fonts de Montjuïc.

El Poble Espanyol reprodueix un poble ibèric
El Poble Espanyol reprodueix un poble ibèric

5. Castell de Montjuïc

Un altre dels emblemes de la ciutat. Per tot el que ha suposat en cada moment històric, com la Guerra Civil, ha estat sempre un dels llocs importants de Barcelona carregat amb més significat. L’antiga fortalesa militar actualment és un equipament municipal, però també ha esdevingut un museu. Ara bé, com que el Castell de Montjuïc es troba al cim de la muntanya (170 metres) també s’hi poden fer passejos romàntics i gaudir d’unes vistes espectaculars de la ciutat. Un indret que no et pots perdre si no ets de Barcelona.

Des de l'antiga fortalesa militar es pot veure tota la ciutat
Des de l’antiga fortalesa militar es pot veure tota la ciutat

6. Parc Zoologic de Barcelona

El zoo de Barcelona també té un atractiu molt gran pels visitants. És cert que el Floquet de Neu va morir ja fa uns anys, però el prestigi d’aquest parc animal és molt gran. El podeu trobar al Parc de la Ciutadella, i es troba precisament en aquest emplaçament perquè els edificis que el conformen ja estaven disponibles després de l’Exposició Universal del 1888, i va ser inaugurat el 1892. El zoo compta de 3 objectius principals: la conservació, la investigació i l’educació.

El zoo de Barcelona té grans bèsties fascinants
El zoo de Barcelona té grans bèsties fascinants

7. La Pedrera

Un altre dels monuments creats per l’arquitecte Gaudí. La casa Milà, també coneguda com “La Pedrera”, és un edifici modernista que va ser construït entre el 1906 i el 1910 per encàrrec de Pere Milà i Camps i la seva dona Roser Segimon i Artells.

La Pedrera, d'Antoni Gaudí, va generar molta controvèrsia
La Pedrera, d’Antoni Gaudí, va generar molta controvèrsia

En el seu dia va crear molta polèmica per les formes ondulades de la façana de pedra i els ferros forjats retorts que decoren les balconades i finestres. Està considerada una obra innovadora per la seva arquitectura trencadora de l’època, ja que compta amb una estructura de columnes i plantes lliures de murs de càrrega. Llocs bonics de Barcelona en podem trobar molts, però pocs arriben a ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, com va succeir amb la Pedrera el 1984.

8. Museu Picasso

En aquest museu trobareu la col·lecció més completa del món de les obres de joventut de l’artista, amb més de 4.249 obres. El Museu Picasso és un museu de referència pel coneixement dels anys de formació del pintor. Va obrir les seves portes el 1963, com el primer museu de Pablo Picasso del món i l’únic creat en vida de l’artista. El 2013 va rebre un total de 915.226 visitants.

Escales principals del Museu Picasso de Barcelona
Escales principals del Museu Picasso de Barcelona

9. CosmoCaixa Barcelona

El museu de la ciència de Barcelona, el CosmoCaixa, és un dels museus científics de referència d’arreu del món. Per aquest motiu no és d’estranyar que aparegui en aquesta llista de llocs més visitats de la ciutat. Es tracta d’un museu de l’Obra Social “la Caixa”, que va ser inaugurat el 2004 després de la remodelació del seu predecessor, el Museu de la Ciència de Barcelona, existent des del 1981.

Un dels museus de la ciència més importants del món
Un dels museus de la ciència més importants del món

10. CaixaForum Barcelona

Una altra de les obres creades per la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona dins la seva obra social. El CaixaForum es tracta d’un centre cultural pensat per tot tipus de públic i que compte amb una àmplia oferta social, cultural i educativa. Un altre dels emplaçaments ubicats a Montjuïc, al peu de la muntanya, i que ocupa l’antiga fàbrica Casaramona, d’estil modernista, i creació per Josep Puig i Cadafalch.

Façana del Caixa Forum
Façana del Caixa Forum

El Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc, el Funicular del Tibidabo, el Tramvia Blau i les Golondrines són els mitjans de transport singulars més utilitzats pels turistes.

Principals interessos turístics de les comarques de Barcelona

Si ampliem la mirada fora de la ciutat comtal cap a les comarques de Barcelona, veurem quins són els principals llocs turístics. La primera sorpresa es troba en la primera posició, on apareix La Roca Village, que el 2013 va presentar una xifra de més d’un milió tres-centes mil persones, fins i tot més visitants que a la Sagrada Família.

Un altre dels llocs d’interès més grans és el Monestir de Montserrat, per les vistes espectaculars i la forma poc habitual de la muntanya. Els segueixen el Circuit de Catalunya, els Parcs Naturals del Montseny i de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, el Canal Olímpic de Catalunya de Castelldefels, els Espais Naturals del Delta del Llobregat, el Parc de la Serralada de Marina, Codorniu i Catalunya en miniatura.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.