catalanisme

El catalanisme de centre es reagrupa

Tal com informàvem, ahir va tenir lloc la primera reunió impulsada per la Lliga Democràtica, on hi participaren diferents persones procedents de Lliures, Convergents i altres grups no polítics. El seu objectiu és assolir un comú denominador que faciliti agrupar els esforços polítics.

En aquesta reunió es van establir:

Les Bases per a una entesa dels catalanistes 

Havent constatat la polarització política que viu Catalunya i que el seu Govern procura només per una part dels catalans, i convençuts que tan sols des de la concòrdia és possible superar l’actual situació, creiem imprescindible la construcció d’una opció catalanista de centre, sense exclusions, que permeti l’expressió de les legítimes aspiracions de la ciutadania, amb els següents objectius:

 • El reconeixement de la identitat nacional de Catalunya i la defensa per part dels poders de l’Estat de la seva singularitat.
 • L’exercici ple de les facultats i competències reconegudes en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, en el benentès que en els darrers anys s’hi ha renunciat.
 • Assolir una fiscalitat pròpia que permeti un finançament just i equitatiu i que, alhora, garanteixi la contribució lleial i solidària al progrés d’Espanya.
 • Fer de Catalunya el motor econòmic d’Espanya i del Sud d’Europa, tot garantint la inversió en les infraestructures necessàries per revertir la fugida d’empreses i atraure’n de noves.
 • La promoció de la creació de riquesa i la defensa dels autònoms i la petita i mitjana empresa; la cohesió, el benestar i la justícia social; la protecció de la família i la defensa de les llibertats individuals.

Des de la màxima consideració als anhels que hom pugui tenir sobre el futur de Catalunya, però amb el convenciment que només respectant l’ordenament jurídic és possible el manteniment de la democràcia, de les llibertats i del progrés col·lectiu, creiem que ha arribat l’hora de passar a l’acció i reconstruir Catalunya amb una visió global d’Espanya, d’Europa i del món.

Assistents i signataris

Santiago Ballester, advocat

Astrid Barrio , professora de Ciència Política

Mon Bosch i Codina, empresari i historiador

Jordi Cerdà i Aliguer, llicenciat en història

Xavier Cortés i Morros, assessor tècnic comercial

Ricard Fernández Deu, advocat i periodista

Antoni Fernández-Teixidó, economista i auditor de comptes

Santi Fisas Ayxalà, advocat

Juanjo Folchi, advocat de l’Estat

Remei Gómez i Pérez, empresària, no signatària

Josep Miró i Ardèvol, enginyer

Alex Miró, consultor

Roger Muntañola, politòleg

Montse Nebrera , professora de Dret Constitucional

Teresa Pitarch i Albós, llicenciada en dret, no signatària,

Núria Rodríguez, advocada

Nicolás de Salas, advocat

Miquel Trilla i de Bruguera, empresari i docent universitari, no signatari

Carles Toda Jiménez, empresari

Assistents i no signataris

Remei Gómez i Pérez, empresària

Teresa Pitarch i Albós, llicenciada en dret

Miquel Trilla i de Bruguera, empresari i docent universitari

Properes passes:

S’estableix un calendari de trobades per tal de concretar la fórmula per concórrer a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

 

Barcelona, 18 de setembre de 2019

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

1 comentari. Leave new

 • Soc Català i visc a l’Amèrica Central fa més de 60 anys. Tinc una gran preocupació pel futur de Catalunya, per no haber trobat encara una solució al Independentisme. Us he enviat per tercera vegada el que penso que pot ésser una bona proposta, més no he rebut res de part vostra. Em refereixo al Sistema FEDERALISTA, que existeix en un feix de paisos arreu del món i que, fàcilment, es podria instaurar, tenint l’avantatge de que Espanya ja compta amb
  les AUTONOMIES, com un punt de partida. Tant sols s’hauria de demanar als Polítics catalans
  que fossin més Patriotes i menys Partidistes. Podeu vosaltres encargar-vos de dur a terme eixa proposta a nivell Govern de Catalunya, per a discutir-la amb el Govern Central ?
  FRANCESC

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.