Tal com informàvem, ahir va tenir lloc la primera reunió impulsada per la Lliga Democràtica, on hi participaren diferents persones procedents de Lliures, Convergents i altres grups no polítics. El seu objectiu és assolir un comú denominador que faciliti agrupar els esforços polítics.
En aquesta reunió es van establir:
Les Bases per a una entesa dels catalanistes
Havent constatat la polarització política que viu Catalunya i que el seu Govern procura només per una part dels catalans, i convençuts que tan sols des de la concòrdia és possible superar l’actual situació, creiem imprescindible la construcció d’una opció catalanista de centre, sense exclusions, que permeti l’expressió de les legítimes aspiracions de la ciutadania, amb els següents objectius:
- El reconeixement de la identitat nacional de Catalunya i la defensa per part dels poders de l’Estat de la seva singularitat.
- L’exercici ple de les facultats i competències reconegudes en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, en el benentès que en els darrers anys s’hi ha renunciat.
- Assolir una fiscalitat pròpia que permeti un finançament just i equitatiu i que, alhora, garanteixi la contribució lleial i solidària al progrés d’Espanya.
- Fer de Catalunya el motor econòmic d’Espanya i del Sud d’Europa, tot garantint la inversió en les infraestructures necessàries per revertir la fugida d’empreses i atraure’n de noves.
- La promoció de la creació de riquesa i la defensa dels autònoms i la petita i mitjana empresa; la cohesió, el benestar i la justícia social; la protecció de la família i la defensa de les llibertats individuals.
Des de la màxima consideració als anhels que hom pugui tenir sobre el futur de Catalunya, però amb el convenciment que només respectant l’ordenament jurídic és possible el manteniment de la democràcia, de les llibertats i del progrés col·lectiu, creiem que ha arribat l’hora de passar a l’acció i reconstruir Catalunya amb una visió global d’Espanya, d’Europa i del món.
Assistents i signataris
Santiago Ballester, advocat
Astrid Barrio , professora de Ciència Política
Mon Bosch i Codina, empresari i historiador
Jordi Cerdà i Aliguer, llicenciat en història
Xavier Cortés i Morros, assessor tècnic comercial
Ricard Fernández Deu, advocat i periodista
Antoni Fernández-Teixidó, economista i auditor de comptes
Santi Fisas Ayxalà, advocat
Juanjo Folchi, advocat de l’Estat
Remei Gómez i Pérez, empresària, no signatària
Josep Miró i Ardèvol, enginyer
Alex Miró, consultor
Roger Muntañola, politòleg
Montse Nebrera , professora de Dret Constitucional
Teresa Pitarch i Albós, llicenciada en dret, no signatària,
Núria Rodríguez, advocada
Nicolás de Salas, advocat
Miquel Trilla i de Bruguera, empresari i docent universitari, no signatari
Carles Toda Jiménez, empresari
Assistents i no signataris
Remei Gómez i Pérez, empresària
Teresa Pitarch i Albós, llicenciada en dret
Miquel Trilla i de Bruguera, empresari i docent universitari
Properes passes:
S’estableix un calendari de trobades per tal de concretar la fórmula per concórrer a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.
Barcelona, 18 de setembre de 2019
1 comentari. Leave new
Soc Català i visc a l’Amèrica Central fa més de 60 anys. Tinc una gran preocupació pel futur de Catalunya, per no haber trobat encara una solució al Independentisme. Us he enviat per tercera vegada el que penso que pot ésser una bona proposta, més no he rebut res de part vostra. Em refereixo al Sistema FEDERALISTA, que existeix en un feix de paisos arreu del món i que, fàcilment, es podria instaurar, tenint l’avantatge de que Espanya ja compta amb
les AUTONOMIES, com un punt de partida. Tant sols s’hauria de demanar als Polítics catalans
que fossin més Patriotes i menys Partidistes. Podeu vosaltres encargar-vos de dur a terme eixa proposta a nivell Govern de Catalunya, per a discutir-la amb el Govern Central ?
FRANCESC