Declaració d’Units per Avançar davant la Diada de l’11 de setembre

Transcrivim el comunicat emès per Units per Avançar

Units per Avançar demana al Govern que no autoritzi les concentracions de risc de la Diada Nacional que promou l’ANC

Davant les dades de l’expansió del covid-19 i escoltada les opinions del Col·legi de Metges de Barcelona i de les autoritats sanitàries, Units emplaça al President, Quim Torra, i al Govern de la Generalitat a no autoritzar cap tipus de concentració amb motiu de la Diada Nacional que suposi contravenir les mesures sanitàries dictades pel propi executiu català per a la contenció de la pandèmia.

En opinió d’Units, la decisió sobre les eventuals concentracions massives amb motiu de la Diada Nacional no es poden deixar a criteri de l’Assemblea Nacional de Catalunya, sinó que correspon al Govern de la Generalitat, malgrat que aquest no en sigui el convocant. El secretari general, Ramon Espadaler, assenyala que “és inacceptable des de qualsevol perspectiva que el Govern autoritzi concentracions en espais públics que puguin comportar risc de difusió del covid-19, i encara més quan l’executiu català ha prohibit qualsevol altra tipus d’activitat que aplegui un nombre elevat de persones”.

Per a Units per Avançar, l’excepcionalitat de la mesura no conculca el dret fonamental de manifestació -que pot expressar-se en formats diferents o alternatius al de la concentració presencial-, sinó que preserva un dret igualment fonamental com és el dret a la salut.

Per tot plegat, Espadaler demana al president Quim Torra i al Govern de la Generalitat “que no facin deixadesa de la seva responsabilitat,  ja que ni la Diada ni qualsevol altra raó poden justificar assumir per a la salut un risc absolutament gratuït”.

Units remarca que, constantment, s’apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per no tenir reunions que superin les deu persones. Per tant, es fa difícil d’entendre que alhora es permetin uns contactes i uns altres no.

2 de setembre de 2020

Creus que s'han pres prou mesures per dotar de seguretat la tornada a l'escola?

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.