CosmoCaixa proposa un diàleg participatiu amb Miguel Delibes de Castro

CosmoCaixa proposarà aquest divendres, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, una trobada amb Miguel Delibes de Castro, doctor en Ciències Biològiques, i Jordi Serrallonga, arqueòleg i naturalista, per xerrar sobre la importància del medi ambient a la societat del segle XXI. La iniciativa s’emmarca en el cicle Live Talks, en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

L’ésser humà forma part de la natura des de la seva gènesi, fa milions d’anys, al continent africà. Al principi, els nostres ancestres van actuar com a caçadors recol·lectors nòmades, però, amb el decurs del temps, ens vam tornar sedentaris, vam començar a cultivar i ens vam convertir en ramaders. Més endavant, amb la Revolució Industrial, es va iniciar una ràpida destrucció de la biodiversitat, i la societat globalitzada actual ha comportat greus conseqüències per al patrimoni natural.

Avui, immersos en plena pandèmia de la COVID-19, s’ha fet evident la necessitat de no seguir alterant la naturalesa si no volem posar en perill la nostra espècie. Durant els mesos de confinament, hem assistit a la millora del medi ambient i a la reducció dels nivells de CO2, i la natura ha retornat a les grans ciutats, per esmentar només alguns exemples.

Què podem fer? Som encara a temps de revertir els efectes del canvi climàtic? A aquestes i altres preguntes donarem resposta en el diàleg Biodiversitat, conservació i patrimoni natural, que se celebrarà a les 19 hores a través d’un directe via Facebook de CosmoCaixa. A més, durant la sessió el públic podrà plantejar preguntes als ponents.

Aquesta proposta forma part de la finestra a la ciència que proposa CosmoCaixa des de les seves xarxes en el marc de la campanya #UnaFinestraALaCiencia.

Serà capaç Barcelona de superar la crisi econòmica, en un termini raonable?

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.