Reptes de futur de la cooperació internacional

La Fundació ”la Caixa” ha celebrat, l’1 de juliol, el 25è aniversari del seu Programa de Cooperació Internacional a CosmoCaixa, en un acte que ha aplegat ponents de primer nivell de la talla de Graça Machel, Chris Elias, Pedro Alonso, Seth Berkley, Gillian Triggs, Ashok Khosla i Peter Simons i representants d’institucions de referència a escala global en l’àmbit de l’ajuda al desenvolupament. La trobada també ha comptat amb l’assistència del director general de la Fundació ”la Caixa”, Antonio Vila Bertrán, i la directora de l’Àrea Internacional de la Fundació ”la Caixa”, SAR Doña Cristina de Borbón y Grecia.

Des del 1997, el Programa de Cooperació Internacional de la Fundació ”la Caixa” ha impulsat un total de 663 projectes a 65 països de l’Àfrica, Àsia i l’Amèrica Llatina amb l’objectiu de generar oportunitats i lluitar contra les desigualtats dels col·lectius més vulnerables, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Això ha permès arribar a més de 16 milions de persones gràcies al treball conjunt amb més de 800 socis i col·laboradors, treballant centrats en les necessitats més urgents.

Durant l’acte s’han celebrat dues taules rodones centrades en la salut global i el desenvolupament, per reflexionar sobre el present i el futur de la cooperació internacional, i el debat s’ha dedicat sobretot als grans reptes i prioritats per als pròxims anys. Tot plegat, amb un objectiu comú: continuar transformant vides.

Fites i balanç de 25 anys de trajectòria

D’aquests 25 anys, l’entitat ha compartit alguns aprenentatges i reptes, entre els quals destaquen la importància d’unir forces i construir xarxes als diferents països on es treballa; la necessitat d’invertir en recerca i innovació, claus per al desenvolupament i l’acció humanitària, prioritzant sempre les persones; la transparència com a aval de confiança i la generació de coneixement per
augmentar l’impacte, així com la importància d’implicar la societat, les empreses, la filantropia i el voluntariat en totes les accions.

Algunes de les fites durant aquest període han estat la creació de convocatòries de suport a projectes de cooperació al desenvolupament i l’acció humanitària; l’obertura de l’oficina de Washington DC per incrementar la presència internacional de l’entitat i promoure col·laboracions amb els principals organismes i fundacions internacionals; i l’impuls de més d’11.000 llocs de treball a través del programa Work4Progress, que té com a objectiu generar noves oportunitats de treball per a dones i joves, mitjançant plataformes obertes d’innovació social a l’Índia, Moçambic i el Perú.

També destaca el Programa de Vacunació Infantil, desenvolupat amb Gavi, the Vaccine Alliance, mitjançant el qual s’ha contribuït a vacunar més de 8 milions d’infants, així com les aliances en la lluita contra la malària amb ISGlobal i la Fundació Bill i Melinda Gates. Així mateix, el projecte MOM, per lluitar contra la malnutrició infantil en col·laboració amb ACNUR, ha atès més de 620.000 menors de 5 anys. A aquestes iniciatives cal afegir la mobilització de 612 CooperantsCaixa, voluntaris de l’entitat que han prestat assistència tècnica a 23 països, el total de 18 milions de donacions rebudes, l’organització de 14 exposicions i activitats amb més de 2 milions de visitants, i 17 premis i reconeixements internacionals.

Recentment, el Programa de Cooperació Internacional també ha contribuït a la resposta davant la crisi humanitària provocada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna. Amb aquest objectiu, la Fundació ”la Caixa” ha sumat esforços amb ACNUR i Unicef amb la voluntat de reforçar l’acció d’aquestes organitzacions humanitàries a través d’una aportació total de 2 milions d’euros.

Mobilització de 612 CooperantsCaixa, voluntaris de l’entitat que han prestat assistència tècnica a 23 països Share on X

Malgrat el que diu l'enquesta municipal, creus que Colau tornarà a guanyar les eleccions?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.