Projecte d’Acollida a Famílies d’UcraÏna

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i el president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, van presentat el Projecte d’Acollida a Famílies d’UcraÏna per organitzar i coordinar la xarxa de famílies acollidores de refugiats, amb l’objectiu de sumar esforços davant l’arribada de persones afectades pel conflicte bèl·lic.

Concretament, la Fundació ”la Caixa” s’afegirà al circuit desplegat pel Ministeri en la fase posterior a la primera acollida d’emergència que reben els refugiats quan arriben al país. Aquesta primera acollida és de curta durada, en hostals, albergs o hotels, i permet fer una valoració de l’estat de la família i el diagnòstic de necessitats.

Després d’aquesta primera acollida, la Fundació implementarà un projecte que permetrà activar, rebre i gestionar peticions d’acolliment per part de famílies espanyoles durant un període d’entre sis mesos i un any. Des de la Fundació ”la Caixa” es valorarà el nombre de persones que poden allotjar, les característiques del domicili i el termini temporal durant el qual poden comprometre’s a mantenir l’acollida, entre altres paràmetres. Les sol·licituds validades es derivaran al mateix Ministeri i es connectaran amb les demandes d’acollida rebudes.

Les famílies espanyoles interessades en acollir famílies de refugiats ucraïnesos poden trucar al telèfon 900 670 909, que està operatiu en horari de 9 a 22.30 hores, de dilluns a diumenge. Paral·lelament, es llançarà la campanya informativa «Família necessita família» per mobilitzar la ciutadania.

Especialistes en intervenció familiar

Aquest projecte es desplegarà en quatre de les províncies que registren un volum més alt d’arribades: Madrid, Barcelona, Múrcia i Màlaga.

Per fer-ho, es crearan Oficines Tècniques d’Acollida de la Fundació ”la Caixa” (sis a Madrid, sis a Barcelona, tres a Màlaga i tres a Múrcia), amb l’objectiu de valorar la idoneïtat de la família acollidora i facilitar la seva connexió amb els diferents dispositius territorials oficials d’acollida. La gestió d’aquestes oficines la duran a terme diversos equips professionals, especialistes en intervenció familiar, de la xarxa d’entitats socials del programa CaixaProinfància, que cada any dona suport a més de 60.000 nens i nenes de tot Espanya i les seves famílies.

La Fundació ”la Caixa” preveu destinar una inversió de 2,5 milions d’euros a la posada en marxa i el desenvolupament de la iniciativa durant el proper any.

Aquest projecte amb el Ministeri s’afegeix a les diferents iniciatives que està impulsant la Fundació ”la Caixa” per donar suport a les persones afectades pel conflicte d’Ucraïna des de diferents vessants.

És el cas de l’aportació d’un milió d’euros realitzada a l’ACNUR per cobrir les necessitats més bàsiques dels desplaçats, especialment als països fronterers per als quals la situació representa un repte més gran, com ara Polònia i Moldàvia.

A més, contribuirà amb 1,5 milions d’euros a la tasca desplegada per la Creu Roja, amb l’objectiu d’atendre tant desplaçats interns com refugiats en tres direccions fonamentals: promoure la integració sociolaboral dels refugiats a Espanya; facilitar trasllats sociosanitaris de persones amb situacions de vulnerabilitat extrema; i atendre els desplaçats interns a la regió sud-oest d’Ucraïna i la frontera amb Romania.

Aquest projecte es desplegarà en quatre de les províncies que registren un volum més alt d’arribades: Madrid, Barcelona, Múrcia i Màlaga Share on X

Consideres una bona solució l'accés a Barcelona pel túnel de les glòries?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.