A l’enquesta anterior: Creus que els partits polítics han de practicar cordons sanitaris contra altres partits amb representació parlamentària? els nostres lectors han votat No un 72% i Sí un 28%.
L’expressió cordó sanitari, en els seus orígens, feia referència a una barrera implementada per aturar la propagació d’una malaltia. Però el significat del terme ha anat evolucionant i avui s’utilitza sovint en política en un sentit metafòric per referir-se als intents d’impedir la propagació d’una ideologia considerada com a no desitjada o perillosa.
A finals de 1980, el terme va ser introduït en el discurs sobre política parlamentària per part dels comentaristes belgues. Actualment s’està parlant, molt sovint en el nostre país, de cordó sanitari contra el feixisme, però també contra partits que res hi tenen a veure, com és el cas del PSC i en el seu dia a Convergència Democràtica de Catalunya.
Segons els resultats de la nostra enquesta, una gran majoria pensa que no s’han de fer cordons sanitaris a partits polítics quan aquests tenen representació parlamentària. Però la realitat política és una altra, i sembla que aquesta pràctica ha arribat per quedar-se.
1 comentari. Leave new
La estrategia del PP es hacer pensar que lo ocurrido en Madrid, puede pasar en unas elecciones en España, yo creo que el problema lo tendrá Casado con el auge que ha tomado Ayuso, mal asunto dos gallos en un mismo corral