“Causa general” contra la policia catalana, mentre continua el conflicte a l’espai públic

El govern de Catalunya, i especialment JxC, temorosos que les actuacions dels Mossos per defensar-se de les agressions els hi restessin vots en favor de la CUP, i en la perspectiva de la iniciativa que JxC, vol dur a terme de proposar crear una comissió al Parlament de Catalunya per investigar els fets, ara el Govern decideix obrir un ampli expedient indagatori per analitzar 15 intervencions policials. Esperen d’aquesta manera apaivagar els ànims dels seus sectors més exaltats que reclamen el cap del conseller Buch, i el càstig als Mossos d’Esquadra, alhora que guanyen temps fins passat el dia 10, quan es produirà l’examen electoral. Mentrestant, la policia catalana ha de continuar prestant serveis, perquè el conflicte i la violència més o menys dispersa continua. La qüestió és amb quins ànims poden actuar uns professionals que es veuen perseguits pels seus superiors polítics, que en teoria constitueixen alhora la seva protecció davant la crítica partidista.

Perquè el conflicte es manté viu. Adif ha presentat denúncia a la Fiscalia pel seguit de sabotatges que es venen enregistrant a les vies de ferrocarril, especialment en el territori de Girona. També els maquinistes de tren han fet pública la seva preocupació pel conjunt d’incidents amb què es troben a les vies, i el temor que s’arribi a produir una desgràcia important.

Mentrestant, la vaga general dels universitaris continua formalment, si bé la veritat és que amb un seguiment escàs i més concentrat en facultats de lletres i ciències socials que en el conjunt. El fet que avui s’incorporin a la vaga estudiants d’institut, molt més joves, crea l’interrogant de si al llarg del dia d’avui, 30 d’octubre, s’acabaran produint incidents d’importància que requereixin noves actuacions policials.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.