Les cinc marxes per la llibertat col·lapsen les carreteres catalanes

Les cinc “Marxes per la llibertat” avancen cap a Barcelona on arribaran el divendres, coincidint amb la convocatòria d’una jornada de vaga.

La primera de les cinc marxes ha partit de Tàrrega (Lleida) a les 7 del matí d’aquest dimecres, on els manifestants caminen per l’A-2, i preveuen arribar al migdia a la Panadella, un dels principals punts de parada de camions d’aquesta autovia. A la tarda, els manifestants preveuen arribar a Igualada (Barcelona).

Dues marxes han partit posteriorment de Vic (Barcelona) i Girona, a les 9.00 hores. A Girona, ha sortit la més gran de totes elles reunint 10.000 persones segons els Mossos d’Esquadra, provocant l’obertura de les barreres dels peatges de l’AP-7 i talls de trànsit en els accessos a l’aeroport de la ciutat.

A les 7.30 s’ha iniciat una quarta marxa a la Rambla Nova de Tarragona, en la qual els manifestants caminen per la N-340 fins a fer una primera parada a Torredembarra, on aquesta quarta columna té previst arribar al Vendrell (Tarragona) a l’hora de dinar i ja a la tarda a Vilafranca del Penedès (Barcelona) a través de la C-32, on passaran la nit.

La cinquena de les marxes ha començat a les 8 del matí a la plaça del Carme de Berga (Barcelona), caminant per la C-16, amb la intenció d’arribar al migdia a Navàs i a la nit a Manresa, dues poblacions barcelonines.

Les “Marxes per la llibertat” i manifestacions han provocat a les 10.35 hores, talls en trams de vuit carreteres catalanes, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Es produeixen incidències per les marxes a l’AP-7 a Girona, la C-17 a Malla (Barcelona), i la N-340 a Tarragona, totes elles en direcció a Barcelona.

A més, estan tallades en els dos sentits per manifestacions l’A-2 a Igualada (Barcelona), la C-31 a Torroella de Montgrí (Girona), la C-51 a Alió (Tarragona), la N-240 a Valls (Tarragona) i la C-65 a Cassà de la Selva (Girona). Els manifestants recorreran els aproximadament cent quilòmetres repartits en cinc etapes, una al matí i una altra a la tarda, i l’organització habilitarà menjars a preus simbòlics, i fins i tot allotjament gratuït a les localitats on acabin les mateixes.

Aquestes manifestacions arrenquen després dels aldarulls d’ahir dimarts, que es van saldar amb 30 detinguts, i coincideixen amb la celebració de dues jornades de vaga estudiantil que es manifesten avui dimecres a Barcelona. Per la seva banda, els CDR també han convocat concentracions a les 19.00 d’avui a la ciutat comtal.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.