Tornada a l’escola amb CaixaProinfància

Durant l’inici del nou curs, “la Caixa” facilitarà un total de 84.955 kits de material escolar a nens i nenes de tot l’Estat espanyol atesos per CaixaProinfància, el programa dirigit a llars en situació de pobresa amb menors de 0 a 18 anys.

Amb tres modalitats diferents per adaptar-se a cada cicle educatiu (preescolar, primària i secundària), els kits inclouen una motxilla, un estoig (amb bolígraf, multicolor, llapis, goma i maquineta), llàpis de colors, una llibreta A4, un joc de regles, un compàs i una calculadora científica. Aquests lots són distribuïts per les més de 400 entitats socials de tot l’Estat que desenvolupen el programa en els seus territoris.

Una de les principals línies de treball del programa és garantir la promoció socioeducativa dels infants. Per això, a més dels lliuraments dels kits de material escolar, al llarg de tot el curs escolar es facilitaran diferents ajudes educatives a les famílies ateses per CaixaProinfància, com ara reforç escolar o estudi assistit, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar.

«L’educació és la millor eina per possibilitar als nens i nenes un futur enriquidor i amb oportunitats. Facilitant-los aquest material contribuïm a que tornin a l’escola preparats i sobretot amb il·lusió i ganes d’aprendre.», va explicar el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

El programa treballa amb la premissa que les condicions de l’entorn, com la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els infants i adolescents que viuen en contextos fràgils tenen més dificultats per aconseguir l’èxit escolar.

Amb el reforç educatiu es vol aconseguir que cada participant pugui desenvolupar les seves competències bàsiques, millorar els hàbits d’estudi, promoure l’autonomia en l’aprenentatge, incrementar les expectatives davant la possibilitat d’èxit, i impulsar els resultats acadèmics i el rendiment escolar. Amb tot això, també s’espera millorar l’autoestima de cada infant i adolescent, i enfortir els processos de socialització i inclusió social.

CaixaProinfància busca trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills afavorint el ple potencial i les capacitats dels menors. El programa s’adreça a la infància en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb la finalitat de promoure el seu desenvolupament de forma integral. Per fer-ho, afavoreix i impulsa polítiques de millora de l’equitat, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per als menors i les seves famílies.

El programa es va posar en marxa l’any 2007 per donar resposta a les necessitats de les llars amb població infantil d’entre 0 i 18 anys en risc o situació d’exclusió, la qual cosa comporta el desenvolupament d’un pla de treball amb tota la família. Aquest abordatge integral de la pobresa infantil s’ha traduït en l’atenció d’un total de 303.900 menors i 176.277 famílies de tot l’Estat espanyol, i en una aportació econòmica de 443 milions d’euros per part de l’Obra Social “la Caixa”.

Un dels objectius fonamentals de CaixaProinfància és garantir la promoció socioeducativa dels menors, ja que es considera que d’aquesta dependrà, en gran part, el seu benestar futur. Aquest objectiu es concreta en el desenvolupament de cinc grans línies de treball:

— Reforç educatiu

— Educació no formal i temps lliure

— Suport educatiu familiar

— Atenció i teràpia psicosocial

— Promoció de la salut

CaixaProinfància també treballa per contribuir a millorar la situació de les famílies facilitant-los l’accés a béns bàsics, augmentant el suport social i millorant les seves habilitats parentals i el seu benestar personal.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.