fets significatius era Trump

10 fets significatius per als nord-americans de l’era Trump

El centre d’investigacions Pew Research Center ha publicat l’informe ’18 troballes sorprenents de 2018 ‘(’18 striking findings from 2018′). D’elles, resumim 10 fets significatius per als nord-americans de l’era Trump sobre els quals van ser informats al llarg de l’any passat.

De totes aquestes qüestions que han generat intensos debats entre la població nord-americana i l’europea al llarg de l’any, val la pena destacar, entre altres, el problema de la immigració i els refugiats als Estats Units; el preocupant augment de l’assetjament sexual i del ciberassetjament; l’opinió dels nord-americans sobre la figura del Papa Francesc o les creences religioses; i les postures a favor o en contra del matrimoni gai a Europa.

Aquest és el resum plasmat en 10 fets destacats d’aquestes 18 “troballes sorprenents”:

1 Immigració

Hi van haver 10,7 milions d’immigrants no autoritzats als Estats Units el 2016, enfront d’un màxim de 12,2 milions el 2007, any a partir del qual va començar a baixar la xifra, com es pot observar en aquest gràfic, reproduït, com els altres, a partir de l’estudi.

Disminuye la población inmigrante no autorizada en Estados Unidos
Disminueix la població immigrant no autoritzada als Estats Units

El total és el més baix des de 2004 i està vinculat a una disminució en el nombre d’immigrants mexicans no autoritzats durant aquest temps.

Mentrestant, és cada vegada més probable que els immigrants no autoritzats siguin residents d’Estats Units. A llarg termini: dos terços dels immigrants adults sense estatus legal han viscut al país durant més de deu anys.

2 Refugiats

El nombre de refugiats reassentats als Estats Units va disminuir més que en qualsevol altre país en 2017.

Aquest any, els Estats Units van reassentar 33.000 refugiats, el total més baix des dels dos anys posteriors als atacs terroristes de l’11 de setembre de 2001, i una forta caiguda respecte a 2016, com es veu en aquest altre gràfic.

El número de refugiados reasentados en territorio estadounidense desciende de forma significativa

El nombre de refugiats reassentats en territori nord-americà descendeix de forma significativa

Altres països van reassentar més del doble de refugiats que els Estats Units el 2017, el que representa la primera vegada des de l’adopció de la Llei de Refugiats nord-americana de 1980 que el total dels Estats Units va caure per sota del total combinat de la resta del món.

3 Assetjament sexual 

Al voltant de sis de cada deu dones a Estats Units (59%) diuen que han estat assetjades sexualment.

Les dones amb almenys una mica d’educació universitària són molt més propenses que les que tenen menys educació a dir que han patit assetjament. Les dones blanques no hispanes també són més propenses que les dones d’altres grups racials i ètnics a citar aquestes experiències. Al voltant d’un quart dels homes (27%) diu que ha estat assetjat sexualment.

El acoso sexual y el ciberacoso aumentan en Estados UnidosL’assetjament sexual i el ciberassetjament augmenten en els Estats Units

4 Ciberassetjament

La majoria dels adolescents nord-americans (59%) ha experimentat algun tipus de ciberassetjament.

Aproximadament, quatre de cada deu adolescents de 13 a 17 anys (42%) diuen que se’ls ha ofès on line o en el seu telèfon mòbil, el 32% diuen que han difós falsos rumors sobre ells i un quart d’ells informen que han rebut imatges explícites que no van demanar.

Alhora, nou de cada deu adolescents diuen que l’assetjament on line és un problema que afecta els seus companys. I mentre la majoria dels adolescents pensen que els pares estan fent una bona feina en abordar el problema, són crítics amb la manera com els mestres, les companyies de mitjans socials i els polítics estan abordant l’assetjament cibernètic.

5 Facebook 

Els adults joves que usen Facebook tenen més probabilitats d’haver eliminat l’aplicació de Facebook del seu telèfon en algun moment de l’any passat.

Mentre que al voltant de la quarta part de tots els usuaris de Facebook dels Estats Units majors de 18 anys (26%) diuen que han eliminat l’aplicació de Facebook del seu telèfon, aquest percentatge augmenta al 44% entre els usuaris de Facebook de 18 a 29 anys. En comparació, només el 12% dels usuaris de 65 anys i majors diuen que han eliminat l’aplicació en l’últim any, com es veu en el següent gràfic.

Los jóvenes son más propensos que los adultos a eliminar la aplicación de Facebook de sus móviles

Els joves són més propensos que els adults a eliminar l’aplicació de Facebook dels seus mòbils

La majoria dels usuaris de Facebook de 18 a 29 anys (64%) també diuen que van ajustar la seva configuració de privacitat en l’últim any, mentre que el 47% es va prendre un descans de revisar la plataforma durant diverses setmanes o més.

6 Abusos sexuals i Església 

Una part decreixent dels catòlics nord-americans diu que el Papa Francisco està fent un treball bo o excel·lent per enfrontar l’escàndol d’abús sexual de l’església. Al voltant d’un terç diu això (31%), en comparació amb el 55% al ​​juny de 2015.

Católicos estadounidenses rebajan su confianza en cómo el Papa maneja el escándalo de los abusos sexuales
Catòlics nord-americans rebaixen la seva confiança en com el Papa fa servir l’escàndol dels abusos sexuals

La disminució de la confiança s’ha produït en tots els grups d’edat, tant entre homes com dones, i fins i tot entre els que assisteixen a missa cada setmana.

Si bé el Papa Francesc segueix sent àmpliament popular entre els catòlics dels Estats Units, hi ha evidència que les opinions positives sobre ell s’estan erosionant.

7 Creença en Déu 

Nou de cada deu nord-americans creuen en un poder superior, però només una petita majoria (56%) creu en Déu i tal com es descriu a la Bíblia.

La creença en un poder superior és fins i tot comú entre els “no” religiosos o aquells que s’identifiquen com ateus, agnòstics o “res en particular”. Mentrestant, aproximadament la meitat (48%) dels adults als Estats Units diuen que Déu o un altre poder superior determina directament què passa en les seves vides tot el temps o la major part del temps, i tres quarts diuen que tracten de parlar amb Déu o un altre poder superior.

La mayoría de estadounidenses cree en un poder superior y un 56% en el Dios de la Biblia
La majoria de nord-americans creu en un poder superior i un 56% en el Déu de la Bíblia

8 Tirotejos en escoles

La majoria dels adolescents nord-americans de 13 a 17 anys (57%) tenen por que hi hagi un tiroteig a la seva escola, i la majoria dels pares d’adolescents comparteixen la seva preocupació.

Los adolescentes temen que pueda haber ataques armados en sus escuelas
Els adolescents tenen por que hi pugui haver atacs armats a les seves escoles

El gràfic també mostra com els adolescents que no són blancs expressen major preocupació per la possibilitat que disparin a la seva escola que els adolescents blancs, i les nenes són més propenses que els nens a citar aquesta preocupació. La majoria dels pares també comparteixen la preocupació d’un tiroteig a l’escola dels seus fills.

Més de vuit de cada deu adolescents i adults diuen que evitar que les persones amb malalties mentals comprin armes i millorar la detecció i el tractament de la salut mental seria eficaç per prevenir els tirotejos a les escoles.

9 Canvi climàtic 

La majoria dels nord-americans (59%) diu que el canvi climàtic està afectant a la seva comunitat local, almenys a alguns, especialment als que viuen a prop d’una costa.

El cambio climático preocupa a un gran número de norteamericanos
El canvi climàtic preocupa a un gran nombre de nord-americans

També s’observa en el gràfic que dos terços dels que viuen a 25 milles de la costa (67%) diuen això, en comparació amb el 59% dels que viuen de 25 a 299 milles de la costa i la meitat dels que viuen a 300 milles o més de la costa.

Aquestes diferències geogràfiques també existeixen dins dels partits: els demòcrates i els independents de tendència demòcrata que viuen a menys de 25 milles d’una costa són més propensos que els que viuen almenys 300 milles terra endins a dir que el canvi climàtic està afectant la seva comunitat local. El mateix és cert entre els republicans i els partidaris republicans.

10 Matrimoni gai 

La majoria dels europeus centrals i orientals s’oposen al matrimoni entre persones del mateix sexe, mentre que la majoria dels europeus occidentals ho afavoreixen; és a dir que Europa està dividida davant el matrimoni gai, com mostra el següent mapa.

El mapa del matrimonio homosexual visto por los jóvenes eueopeos
El mapa del matrimoni homosexual vist pels joves europeus

En alguns casos, aquests punts de vista són gairebé universals: nou de cada deu russos, per exemple, s’oposen al matrimoni legal entre persones del mateix sexe, mentre que les majories similars a Dinamarca, els Països Baixos i Suècia afavoreixen que les parelles de gais i lesbianes es casin legalment.

La bretxa est-oest és gran fins i tot entre els joves: els europeus centrals i orientals d’entre 18 i 34 anys són molt més propensos que els seus contraparts a Europa Occidental a oposar-se a les unions entre persones del mateix sexe.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.