Súbdits o Ciutadans (3): La votació

Que la sobirania resideix en el poble és una fal·làcia evident tal com s`ha desenvolupat el sistema de democràcia representativa a Espanya. El poder s’ha atorgat als partits polítics segon el resultat de les votacions generals i el govern resultant proclamat pel Congrés de diputats, ja a esquenes dels ciutadans, dirigeix el país seguint criteris que més afavoreixen als propis partits i a influències exteriors que al gruix de la població.

Només som ciutadans el dia de la votació, la resta del temps son súbdits del poder establert

Per capgirar aquesta situació, cal “empoderar” als ciutadans, perquè aconsegueixin el poder de decisió política, emprant els mecanismes adequats per aconseguir un canvi dels comportaments que els faci conscients de la seva força actuant units i seguint un objectiu comú com és la implantació de la HUMANA DEMOCRÀCIA.

L’article “L’EMPODERAMENT Súbdits o Ciutadans (2)” defineix dos col·lectius contraposats:

a) els que accepten el sistema actual democràtic, tot i admetent les seves limitacions i inoperància per resoldre els problemes de les nostres societats –la Desigualtat principalment–

b) els d’a baix de l’escala social que comença amb els treballadors sense poder organitzatiu fins als més desfavorits, per als quals tenir Treball i Digitat resoldria tots els seu problemes com essers humans. A més apareix el col·lectiu de les dones presents em ambdós grups, i que lluiten contra la seva discriminació. En conjunt són una majoria en el país, per a la qual el canvi de sistema els hi seria clarament avantatjós.

Es tracta doncs, d’empoderar a la població, perquè posseeixin les coneixences necessàries per votar amb criteri propi i esdevinguin ciutadans conscients. amb la capacitat d’entendre les propostes, els principis i els valors de la HUMANA DEMOCRÀCIA. El mecanisme per aconseguir la formació necessària està explicitat en l’escrit esmentat. Aconseguida i assimilada la informació i formació consegüent, els futurs nou ciutadans esdevindran agents polítics preparats per votar en consciència en les eleccions que marcaran els seu destí. (Es considera el fet, però és evident que hi haurà un període determinat segons el desenvolupament del programa de canvis de comportament).

Així doncs, la votació tindrà lloc una vegada el programa d’empoderament s’hagi desenvolupat exitosament, els ciutadans hagin admès que un canvi substancial del seu comportament els hi donarà noves satisfaccions personals, i siguin conscients que han esdevingut veritables subjectes polítics.

La votació que pop capgirar la nostra societat

Hi ha persones Singulars que mouen les coses i el gruix de la població que són Anodins, en el sentit que no aporten res d’especial a la societat, tot i que es poden identificar diversos graus d’activitat en el seu comportament. A efectes de la votació, es consideren quatre col·lectius diferents. De “MÉS A PROP DE CIM” pàg. 106:

“…els “Singulars” com les persones que provoquen canvis substancials en el seu entorn social, “Anodins” els que no han aportat res d’especial, “Egoistes” que han posat el seu bé per damunt del dels altres -jo abans que ells- trepitjant-los, i “Negatius” que fan el mal per sistema, per la seva pròpia naturalesa i satisfacció. És una classificació de síntesis i és pot matisar, evidentment, però el missatge també ha d’arribar fins als egoistes perquè modifiquin la seva actitud pel bé de la seva pròpia descendència, en un entorn de més riquesa general però més just on l’egoisme estarà menys justificat.”

La motivació per votar positivament parteix de voler aconseguir una millora genèrica per al futur de les nostres societats, i la millora personal de Treball i Dignitat per a tothom en el present. L’esquema de la votació és:

Pot haver una primera reacció considerant que aquesta majoria no és real, “Tots som egoistes”, es dirà. Tanmateix, són una minoria els que trepitgen els altres per aconseguir el que volen. Tractar de conservar els propis bens respectant els dels altres, no és egoisme, evidentment.

L’objectiu polític és superar la situació actual amb una desigualtat creixent que els partits polítics no poden corregir.

Guanyada la votació per majoria absoluta, es podrà iniciar la seva implantació progressiva, que no serà ràpida atès la gran transformació social i econòmica que representa la nova opció.

La situació final és eliminar la xacra de la desigualtat que creix sense aturador, i que una societat nova seguint les normes del Bé Comú podrà ajustar-la i equilibrar-la adequadament.

La HUMANA DEMOCRÀCIA disposa de mecanismes per fer-la efectiva aplicant els seus principis.

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.