La política és el primer problema per als catalans. Com és possible?

La política, és a dir, la pràctica organitzada per procurar el bé comú i contribuir a cobrir les nostres necessitats, pal·liar les crisis i facilitar els nostres projectes de vida, és el primer problema per als catalans, segons l’últim Baròmetre d’Opinió Política (2a onada 2024) del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya. El segueixen, en ordre d’importància, l’accés a l’habitatge, les relacions Catalunya-Espanya, la immigració i la inseguretat ciutadana.

Com és possible que aquella pràctica, la política, que ens hauria d’ajudar, sigui en realitat el primer problema? És el món al revés! I no és d’ara: fa anys que oscil·la entre la primera i la tercera posició.

És el primer problema per a la major part d’opcions de vot: per a aquells que no han votat, i per als qui ho han fet pel PSC, Junts, Esquerra, Comuns i PP. També ho és, segons l’edat, per a les persones de 35 anys en endavant, i el segon problema per a les persones d’entre 25 i 34 anys.

Però hi ha més. A la pregunta de quin és el partit més capacitat per resoldre els diferents problemes, la primera resposta és que “cap”; ni tan sols el partit al qual votes.

I entre els que no han votat, un 53% ho ha fet perquè no se senten representats (33%), com a protesta per la situació (17%), o perquè creuen que no serveix de res (3%).

És un panorama desolador. Però no ens hem de conformar. No és una fatalitat: els ciutadans podem treballar per regenerar la política, reformar allò que està malgirbat i reparar el que no funciona.

Com ho podem fer?

Vine a la Conferència Cívica d’Acció Política del 14 de desembre i comencem a fer el camí plegats per regenerar, reformar i reparar la política, i amb això, fer un país ben ajustat a les nostres necessitats i projectes de vida.

PARTICIPA A LA I CONFERÈNCIA CÍVICA D’ACCIÓ POLÍTICA. INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.