25è aniversari de la Trobada d’Assís

Es compleix el 25è aniversari d’aquella trobada d’Assís que va convocar el Papa Joan Pau II, reunint a les grans religions, i fent una clara proposta en favor de la pau i del diàleg.

La conclusió d’aquesta trobada va ser promoure un compromís col·lectiu de canviar les actituds d’enfrontament, per actituds de pau i concòrdia.

En aquest sentit, es van redactar deu punts de reflexió, com a compromís d’acció que són els següents:

1- Compromís a no usar la violència i la guerra per resoldre conflictes.
2- Compromís d’educar a la gent en el respecte a tothom.
3- Compromís d’enfortir la cultura del diàleg.
4- Compromís de defensar el dret de tota persona, a viure dignament la seva identitat.
5- Compromís a tractar els conflictes amb un diàleg que millori la comprensió reciproca.
6- Compromís a perdonar-nos els errors i els prejudicis del passat i del present.
7- Compromís a evitar situacions d’injustícia.
8- Compromís a promoure l’amistat entre els pobles.
9- Compromís de demanar als governs que treballin pel bé comú, I que els errors del passat no es tornin a produir.
10- Compromís ferm de respecte per la natura.

Veient aquest decàleg de bones intencions, des de l’entorn que ens envolta, podem dir que la humanitat ha superat certs costums inhumans com l’esclavatge o altres discriminacions, però queda encara molt camí per recórrer.

Portem a sobre l’estigma de la guerra, que posa de manifest la incapacitat de tractar els conflictes de forma civilitzada i humana. Es creu que la violència és signe de fortalesa i poder, quan en realitat, és la demostració clara de la feblesa de les mateixes raons.

La fabricació d’armament és un brut negoci que costarà vides de persones innocents, que no tenen cap responsabilitat en el conflicte. La diplomàcia, en lloc de ser una via de concòrdia i de diàleg, és un instrument al servei dels interessos dels països.

La funció parlamentària és la demostració de l’afecció que hi ha a l’enfrontament i la poca predisposició a escoltar-se i col·laborar. Els compromisos que fa vint-i-cinc anys es van formular a Assís, ens proposen un canvi. Ser conscients de com vivim i com hauríem de viure, si optem per actituds unipersonals i egoistes, o bé actituds generoses i col·laboratives.

En el moment de triar cal que tinguem el cap i el cor ben oberts cap a la concòrdia i la pau, per refermar el bé comú d’ara i el de les pròximes generacions.

Es compleix el 25è aniversari d'aquella trobada d'Assís que va convocar el Papa Joan Pau II, reunint a les grans religions, i fent una clara proposta en favor de la pau i del diàleg Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.