Dissabte 14 de desembre de 9:30h a 13:45h

La política pot ser transformadora. Participa a la Conferència Cívica d’Acció Política!

#LaTevaVeuImporta

Desperta el Canvi

Cap a la Conferència Cívica d'Acció Política

La política pot ser una força transformadora. Participa a la Conferència Cívica d’Acció Política el 14 de desembre i sigues part d’una conversa essencial per a la regeneració política. Reflexionarem sobre alternatives cíviques i explorarem solucions per al desengany actual. Registra’t ara per assegurar el teu lloc i contribuir a un canvi significatiu. No deixis passar aquesta oportunitat per fer sentir la teva veu!

Per què assistir a la Conferència Cívica d'Acció Política?

Contribueix a la Regeneració Política

Participa en discussions fonamentals per al canvi polític i social. Aporta les teves idees i ajuda a definir una alternativa viable per a la política actual.

Coneix Líders Cívics i Activistes

Interactua amb figures destacades en el món de la política i l’activisme. Amplia la teva xarxa de contactes amb persones que comparteixen la teva passió per la transformació social.

Accedeix a Continguts Exclusius

Assisteix a ponències inspiradores i sessions interactives sobre temes clau. Obtingues coneixements i perspectives valuoses sobre el futur de la política.

Forma Part d’una Iniciativa Innovadora

Sigues un/a dels/les pioners/es en una iniciativa que neix directament de la societat civil. Dona forma al canvi i marca la diferència en la política actual.

Vols saber-ne més?

Uneix-te al Zoom Informatiu: Descobreix la Conferència Cívica d'Acció Política!

Data per concretar

Octubre 2024

En aquest Zoom, t’explicarem en detall què és la Conferència Cívica d’Acció Política, quins són els objectius i com pots participar activament. Tindràs l’oportunitat de:

  • Conèixer els Detalls de la Conferència: Aprèn sobre els temes clau, els ponents destacats, i el format de l’esdeveniment.
  • Fes les Teves Preguntes: Resoldrem tots els teus dubtes en una sessió de preguntes i respostes en directe.
  • Connecta amb Altres Interessats: Interactua amb altres persones apassionades pel canvi i comparteix les teves idees i inquietuds.

No deixis passar aquesta oportunitat per estar al corrent de tot el que t’oferirà la Conferència Cívica i per preparar-te per a un esdeveniment que pot marcar la diferència.

Registra’t ara per assegurar el teu lloc al Zoom i prepara’t per ser part d’una conversa essencial per al futur polític!

Reforma, Regeneració, i Acció

Construïm la Política que Mereixem

La política és el primer problema pels catalans. Com és possible?

La política, es a dir la pràctica organitzada per procurar el bé comú, i contribuir a cobrir les nostres necessitats, pal·liar les crisis i facilitar els nostres projectes de vida, és el primer problema per als catalans, segons lúltim Baròmetre d’Opinió Política. 2a onada 2024 del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya. El segueixen en ordre d’importància, l’accés a l’habitatge, les relacions Catalunya – Espanya, la immigració i la inseguretat ciutadana.

Com és possible que aquella pràctica, la política, que ens ha d’ajudar sigui en realitat el primer problema? És el món a l’inrevés I no d’ara fa anys que oscil·la entre la primera i tercera posició.

És el primer problema per la major part d’opcions de vot. Pels que no han votat, i pels qui ho han fet per al PSC, Junts, Esquerra, Comuns i PP. Ho és també segons l’edat pels dels 35 anys en endavant, i el segon problema per a les persones de 25 a 34 anys.

Però, hi ha més. A la pregunta de quin és el partit més capacitat per resoldre els diferents problemes, la primera resposta és que “cap”; ni tan sols el partit al qual votes.

I els que no han votat, en un 53% ho fan: perquè no se senten representats (33%), com a protesta per la situació (17%), o no perquè no serveix de res (3%).

És un panorama desolador. Però no hem de conformar-nos. No és una fatalitat, els ciutadans podem treballar per regenerar la política, per reformar allò que està malgirbat, per reparar allò que no funciona.

Com ho podem fer?

Vine a la Conferència Cívica d’Acció Política del 14 de desembre i comencem a fer el camí plegats per regenerar, reformar i reparar la política i amb ella fem una país ben ajustat a les nostres necessitats i projectes de vida. 

Programa d'activitats

Dissabte 14
de desembre

Universitat abat oliba

10.00h

Inauguració de la Conferència Cívica d’Acció Política per Josep Vila Basas

10.10h

Plantejaments i propòsits a càrrec de Juan José López Burniol

10.25h

Ponència marc de J. Miró i Ardèvol

10.55h a 12:25h

Grups de converses

12.25h a 12.50h

Pausa per a prendre cafè

12.50h

Ponència amb Josep Martí Blanc com a entrevistador.  Amb la col·laboració de Josep Bonet i Rocío Martínez Samper.

13.30h

Cloenda de la conferència per Eugeni Gay

La política pot ser transformadora. Participa a la Conferència Cívica d’Acció Política!

Converses a Catalunya promou la I Conferència Cívica d’Acció Política, el dissabte 14 de desembre, i convida tots els ciutadans que comparteixen la dificultat del moment i el desengany davant les respostes dels governs i partits polítics a una reflexió i conversa col·lectiva com a societat civil. Converses és un grup d’opinió cívica que considera que la política ha de ser una de les formes més elevades de servei a la col·lectivitat, i reivindica la necessitat de regenerar, renovar i transformar la política, així com recuperar-ne la finalitat de construir el bé comú.

Per què la Conferència Cívica d’Acció Política? És un projecte ambiciós que t’invita a participar-hi. Aquesta és la primera iniciativa sorgida directament de la societat civil per donar resposta a la degradació de l’estat de dret, la pràctica política i l’absència d’una alternativa política, però també cultural i moral, a l’hegemonia de la progressia política i ideològica als governs de Barcelona, Catalunya i Espanya.